Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace vikyr

Od: martinpeknic* odpovědí: 6 změna:

Dobry den. rekonstruuji vikyr a potreboval bych zateplit jeho strechu. Chtel bych se zeptat na spravne slozeni vrstev. Myslel jsem na zaklop polystyren a plech a asi mezi jako separace? (nevim, jestli se bude neco spatneho dit mezi polystyrenem a plechem) dekuji MP

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Martine, nemůžete dát pod plech polyš! Páč střecha se rozpálí a polyš pak sublimuje (vypaří se)

Je třeba použít vatu, podle prostoru je třeba volit i lambdu izolace.

doplněno 19.07.12 14:27:

Martine, nemůžu se vyjádřit k přesnému postupu , když nemám informace o konkrétním místě...

doplněno 20.07.12 18:55:

Martine, není zač, rád pomohu, když mohu.

přeji hezký víkend

martinpeknic*
hodnocení

Dekuji za odpoved, takze udelat nejaky rost (treba z OSB) a do nej odizolovanou vatu... Vlastne jsem videl i nejake prefabrikaty od nejm., firmy z Jihlavy

doplněno 20.07.12 15:55: jasne, dekuji, staci mi Vase minula odpoved. Resil jsem jak je to s tim polystyren a co je mozna jina varianta, Dekuji
martinpeknic*
hodnocení

Ted me napadlo a privadi me na dalsi otazku:Dal jsem si pod parapet (ktery jeste neni instalovan) XPS polystyren. Nebude s tim take problem kvuli sublimaci? Popr. jaky jiny material nez plech pouzit na parapet? AL? Dekuji

Jakou barvu bude mít parapet? Světlý či tmavý?

Ještě jsem neviděl problém s parapetem a polyšem pod ním.

martinpeknic*
hodnocení

Barva take zalezela na tom, bude-li s tim problem. To jste me uklidnil :) . Dekuji moc

robin1*
hodnocení

0x

Po překladu tvé otázky odpovím zhruba takto. Skladba střešního pláště ve směru z interiéru do exteriéru může být zhruba následující.

1 podhled (sádroš, palubky, rákosová omítka)

2 parotěsná zábrana

3 konstrukce pdohledu (body 2 a 3 dle KCE podhledu možno prohodit)

4 tepelná izolace

5 KCE střechy (body 4 a 5 se mohou prolínat)

6 dřevěné bednění (prkna , OSB)

7 zde je normálně difůzně otevřená fólie nekdy zvaná pojistná vzhledem k plechu bych dal třeba šindelit SR

8 plech (alukryt)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]