Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zřízení sjezdu III. třídy vyjádření policie

Od: dassdass* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den všem,

dostal jsem se do situace, kdy hledám radu kde se dá. Žádám o povolení sjezdu (tedy připojení sousední nemovitosti) na silnici III. třídy. Mám vyjádření vlastníka komunikace (SÚS), vyjádření obce i od autorizováneho dopravního inženýra projekt, kde vše vyhovuje a není žádná překážka. Jenže na magistrátu mi bylo sděleno, že potřebuji souhlas příslušného odboru policie ČR (což je pravda a zákon 13/97 sb paragraf 10 to i vyžaduje). Jenže policie mi trvdí, že souhlas nevydává. Jen jakési vyjádření (které jsem již dostal) které je psáno klasickou alibistickou formou doporučujeme/nedoporučujeme, což pro magistrát není souhlas a policie (i když jsem šel za nadřízeným) mi stále tvrdí, že souhlas nevydává, jen se vyjadřuje.

Nevíte někdo zdali se jedná o chybu v legislativě, nebo jestli policie musí udělit souhlas/nesouhlas případně nějaký další postup..

Děkuji za odpověď

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

robin1*
hodnocení

0x

V souladu s § 10 odst 4. písm.b zákona 13/1997 sb. (zákon o pozemních komunikacích) Vás tímto žádám o udělení souhlasu s připjením sousední nemovitosti ke komunikaci III třetí třídy dle přiložené projektové dokunentace.

V případě, že Vám udělení souhlasu dle zákona 13/19997 Sb. žádám aby bylo moje podání postoupeno příslušnému odboru PČR.

Samosebou doplnit nacionále, podat osobně na dopravku, chtít podací razítko.

Jedinou otázkou je, že zákon stanoví, vyžádání souhlasu silničním úřadem (mám za to že přímo), ale i takto by to mohlo dopadnout.

likin*
hodnocení

0x

Byl jsem ve stejné situaci, nakonec odbor dopravy vydal souhlas za podmínek atd.

buss
hodnocení

0x

Ale o ten souhlas si má žádat správní úřad u P, není-liž pravda, že ano?

lolaprasatkova

Je lepší, aby jste si tam došel sám a byl hodně pokorný. Policie vám souhlas nemusí vydat. Jsou to moje dlouholeté zkušenosti. Souhlas musíte mít pokud se napojujete na stávající komunikaci. Je to normální.

buss

Já bych byl pokorný tam, kde něco chci, ale ne např. přesně v souladu se zákonem, nepodlézám. Je-li to ze zákona, tak žádám, tam se neprosíí.. Za to si své služebníky platím. To bylo kdysik dávno tomu .. poníženě prosím...

likin*

Jenže Policie s tímto nemá co do činění. Odbor dopravy příslušné obce je něco jiného.

doplněno 18.07.12 20:38:

Pro loluprasátkovou, špatně jsem umístil odpověď.

buss

A k čemu jsou pak dopravní inženýři u P?

likin*

Nevím koho myslíte dopravním inženýrem u policie, zřejmě nějaká lidová tvořivost...

dassdass*

Autorizovaný dopravní inženýr není od policie. Je to soukromá osoba, která má razítko na posuzování dopravní situace. To je ten pán co tomu rozumí. No a potom je tu pán od policie a magistrántu. To jsou obvykle bohužel kamarádi šéfa co jsou nedotknutelní, ale nic neumí... smutné, leč pravdivé... moje zkušenost...

dassdass*

To máte pravdu. O ten souhals si má dle vyhlášky opravdu žádat magistrát. Jenže jsem narazil na úředníka, který nepochopil že je tu pro lidi, ale myslí si, že lidi jsou tu pro něj. Takže než jsem si přečetl zákon a vyhlášky tak jsem mu všechno věřil a dělal práci za něj. Bude to má první stížnost v životě, ale za to pořádná...

robin1*

Hele dassíku, tím to neurychlíš, bo si nejdřív stěžuješ u toho na koho si stěžuješ, a teprv když nejsi spokojen tak si stěžuješ na krajským úřadě. To ti hodí měsíce rovnou čtyři, a pak na základě tvé oprávněné stížnosti to budou dva měsíce řešit a jsou tu vánoce. Když dnes napíšeš žádost, zejtra podáš osobně na PČR a budeš tam dvakrát denně volat tak to za 14 dní máš.

Co ti to bude platný, že máš pravdu, jestli ji vůbec máš (jsem ti psal i já že si úředník má vyžádat, ale zákon nepíše zda přímo nebo přes tebe) když ani tak nepotřebuješ tu pravdu jako to povolení.

doplněno 19.07.12 06:28:

Já už od úředníků zažil docela dost arogance, pro příklad chybí mi kousek staevbního povolení na rekonstrukci stodoly, když říkám kousek tak kousek, mám pravomocné povolení na 95% zastavěné plochy, žádost jsme podávali v roce 2004, snad už dál ani nemá cenu rozvádět.

Vyřídil bych si svoje a neztrácel bych nervy, čas a energii, život je dost krátkej na to aby se člověk zabýval absencí IQ u nějakého úředníka. Něco jiného by bylo kdyby výsledkem tvého počínání byla náprava, ale tak to není, max se ti dostane odpovědi, že došlo k nedbalosti a za takový "úspěch" to nestojí.

dassdass*

je nechutné a snad i nemorální jakou pravdu máš...bohužel jsem si toho vědom...bohužel... ale na druhou stranu, když bojovat tak do konce...a pak se musí počítat, že to nějakou tu korunu a sjezd stojí...:) a kdyby jsi zažil tu aroganci, neochotu, vyhrožování co si ten úředník dovolil...toto se nemůže nechat být.

Protože tato nespravedlnost mě strašně štve. Kdyby mi řekli jeden rozumný důvod proč ten sjezd nemůžou povolit, tak si řeknu fajn, jsem vůl že jsem na to nemyslel dřív a za blbost se platí. Jenže je to silnice přes kterou přeběhne za den víc srnek než aut. Fakt kraj a lidově se tomu říká mylsím "prdel".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]