Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat jak stavební úřad řeší pokud nemohu sehnat souseda od vedlejší parcely a jeho vyjádření ke stavebnímu povolení. Chci stavět od všech sousedů mám vyjádření jen jednoho nemohu nikde sehnat. Poslali jsme mu dopis s doručenkou na adresu uvedenou v katastru ale vrátilo se nám to zpět jako nevyzvednuté dokonce jsme u něj byli na jeho bydlišti ale sousedi tvrdí že tam nebydlí. Jak bude postupovat stavební úřad? Postačí mu vrácený dopis? Přece nejsem detektivní kancelář abych hledal souseda kdoví kde.
Podle mého názoru nastoupí fikce doručení, dalšími možnostmi jsou ustanovení opatrovníka či doručení veřejnou vyhláškou. Já bych to ale viděl na to první.
Díky za odpověď. Fikce doručení je přesně co? A bude se to dále řešit pouze ohláškou nebo se to změní na stavební povolení a budu čekat kdoví jak dlouho.
Fikce doručení znamená že pokud si adresát zásilku nevyzvedl do určitého dne považuje se tato za doručenou i když se o tom nedozvěděl.
Ve Vašem případě by měla jít fikce doručení aplikovat, a stavební úřad by neměl ohlášku překlápět do stavebka (stavební povolení)
Pokud by jste měl se stavebním úřadem nějaký zádrhel zkuste jim podstrčit tento odkaz, tam je to pro ně celkem srozumitelné, a hlavně pana Doležala je docela argument. uur.cz/...
SÚ pošle, soused nevyzvedne a má se za to , že to bylo doručeno. Je to dle SZ. Viz. St. zákon. Jinak ti to řeknou na SÚ.
Dík všem za názory - asi bude záviset stejně na stavebním úředníkovi. Náš projektant, který to vyřizuje se právě obává že můžou prudit a prodlužovat. Má zkušenost ze dřív, kdy hledali jeho klienti souseda půl roku v Kanadě a zdržovalo se jim povolení strašně dlouho.
O prodlužování stavby díky sousedovi (sousedům) bych Vám mohl napsat hodně...a to se týká malých i velkých akcí.
Momentálně máme na stole akci, kdy "soused" prodal investorovi pozemek na stavbu domu...a teď nechce aby tam investor něco stavěl...odvolává se...a odvolává..., bere si právníky..píše 5ti stránkové elaboráty na SÚ..(snad každý týden)..atd. Mít já takového souseda, asi bych se už neudržel. Takhle jsem jen naštvaný jako projektant, kterému tato akce leží již 3 roky na stole..a není vidět na její konec..
Měla jsem podobný problém.Adresu souseda jsem sice znala,ale na doručený dopis nereflektoval. Zaslala jsem zbývající podpisy na stavební úřad s žádostí o jejich posouzení,že moje stavba nebude narušovat práva souseda. A vyšlo to,povolení mi dali i bez toho jednoho podpisu.
z de bych připsal. Snad je SÚ jasné, že pokud se soused nevyjádří, neznamená to apriori nesouhlas. To by se v tomto státě nepodařilo postavit nic. Víte kolik je zdev Česku lidí, co se Vám nevyjádří ani za milion byť nemají sebemenší problém. Dnes někdo doma nemá ani psací stroj a ručně psát neumí, tak prostě mlčí. Proto se proces přípravy stavby snad nezastaví . . . .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.