Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vystěhování nájemníka

Od: souk* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám takový dotaz.

Syn jednoho známého pronajímá chalupu. Bohužel si našel nevhodné nájemníky a navíc s nimi neuzavřel žádnou smlouvu - prý kvůli 3měsíční výpovědní lhůtě, aby v případě potíží nemusel čekat takovou dobu.

Jenže nájemce už delší dobu nezaplatil nájem a když ho po něm syn známeho chtěl uhradit, začal mu nájemce vyhrožovat, že prý má registrovanou zbraň a kdesi cosi. Navíc je chalupa přes týden obydlena pouze nájemcem a majitel tam dojíždí jen o víkendech.

Můžete mi prosím poslat své názory, jak byste se takovýchto lidí zbavili vy?

Podle mně je nejlepší vyměnit zámky, vystěhovat věci, ale je tu riziko, že když je chalupa nehlídaná, že na ni budou chtít pomystychtiví nájemci napáchat škody jako kompenzaci.

Díky. S,

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Napsal bych jí dopis s dodejkou, ve kterém bych jí oznámil konec mého souhlasu s jejím pobytem v mé nemovitosti a dal krátký termín k vystěhování a odevzdání klíčů. Když se vrátí podepsaná dodejka, tak mám důkaz projevu své vůle a současně důkaz, že se s tím nájemnice seznámila.

Když by pak nesplnila můj pokyn k vystěhování, tak bych na ní zavolal Policii ČR s podezřením na spáchání trestného činu neoprávněného užívání cizí věci. Aby se vyhnula trestnímu stíhání, tak by se snad vystěhovala.

pokud si tam nastěhoval bez vašeho povolení další lidi a navíc je podezření na drogy asi bych jednal rychle a nezdržoval se nákými dopisy či výzvami měl bych obavu že mi to tam začnou po tom demolovat fetáci sou nevypočitatelná verbež a musí se snima jednat rychle a tvrdě prostě bych tam vlít vystěhoval je a pokud by nastali problémy volal do toho policii u sebe bych měl papír o vlastnictví dané nemovitosti abych moh policii dokázat že je má a oni že tam nemaj co dělat

doplněno 18.07.12 12:21:

a nebo budte taktik vyčíhejte si až tam nikdo nebude vlítněte tam vystěhujte jim věci zabezpečte objekt -výměna zámků a pokud se tam vlámou hlašte krádež

robin1*
hodnocení

0x

Zkusil bych na PČR podat oznámení o podezření ze zpácdhání tr.činu neoprávněné užívání cizí věci.

doplněno 17.07.12 19:53:

Ďáble, ale to je trestný čin trvající (jsoucí) tam se na justici nečeká, když tě budu držet nůž pod krkem tak polda olda taky nebude čekat na justici. Je to samé jako kdybych chytil ve své chalupě čórkaře, ale tady s tím rozdílem, že se nájemník nemá na co vymluvit bo nemá smlouvu.

hodnocení

0x

policie je na houby ta vám moc nepomůže a navíc než vše projde justicí tak vám to tam dotyčný změní k nepoznání já bych postupoval jinak vlít bych tam asi s 10 kamarády pána chytil vystěhoval navíc bych na něj povolal policii a dal oznámení že mě napad se zbraní v ruce samozřejmě vám to ostatní musej potvrdit

nebo ho chytte a oznamte policii že ste chytli zloděje at se chlapec potí proti tolyka svědkům nemá šanci*cert*

hodnocení

0x

Dobrý den. Jak říkáte - vystěhovat, vyměnit zámky a pořídila bych si kameru, aby byl objekt střezen. Je to jen můj názor.

souk*
hodnocení

Díky za názory, shodují se s tím mým, akorát je blbý, že podnájemník, je podnájemnice (tedy dnes už je z ní žena), navíc to typuju na drogovou minlost - podle dalších 5ti lidí, co si tam nastěhovala (a vlastních zkušeností s takovými lidmi), takže tam vidím hlavní problém, že přes plot se dá celkem snadno dostat a chalupa je sice velká, ale starší, takže i dovnitř se dostane celkem snadno, proto bych taky zvažovala policii, ale kdo ví, jestli něco kloudnýho poradí :)

S.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]