Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drevostavba- jake mate zkusenosti?

Od: kamouk odpovědí: 20 změna:

Prosim o vase zkusenosti se stavbou tohoto typu domu,popripade doporuceni Vami osvedcene firmy.Dekuji.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Dřevostaveb je několik značně odlišných konstrukcí - kterou máš na mysli? Zkus trošku podrobněji popsat, co tě vlastně zajímá, jinak se těžko něco relevantního dozvíš...

doplněno 07.11.12 17:11:

Nejde o to, zda postaven má být patrový domek nebo bungalov - ale o konstrukci stavby -shodou okolností bude právě teď o víkendu akce "otevřených dveří"- viz - novatop-system.cz/... , vřele doporučuju...

Poměrně dost informací lze najít i na netu (např.: drevoastavby.cz/... , výborné články jsou i na archiweb.cz/... jen pozor na odlišení informací od nezaujaté osoby od informací marketingových (nikdo nesplní to, co dobrý markeťák slíbí)...

Nejdříve si o dřevostavbách zjisti aspoň základní informace - probírat vše je na hodně ´dlouhé lokte´..

;)

doplněno 07.11.12 18:24:

To Miramira: *haha**uf* Tak přesně takovýmto (dez)informacím je velmi vhodné se vyhnout - jak do teorei o dřevotřísce a sádře zapadají třeba sruby? - nebo dřevostavby 2 by 4? *smich*

BTW - i systém vytápění je možné zvolit jakýkoli - jak píšu, není vhodné ´skákat na špek´ markeťákům... *smich*

kamouk
hodnocení

jedna se o bungalov pokud mozno se sedlovou strechou obytna a plocha asi 130m2.Jsme uplni zacatecnici.

hodnocení

0x

stěny dřevostaveb nemají takovou akumulační schopnost tepla jako zděné.Tím pádem je tepelná pohoda v zděném domě lepší. Dřevostavby se často vytápějí elektřinou podlahovým topením, což je poměrně nákladné. Vnitřní stěny jsou obvykle sádrokartonové. V bytě bývá poměrně sucho. Rychlost výstavby např. z bílého porobetonu na lepidlo je téměř stejně rychlá jako výstavba u dřevostaveb. Do dřevostavby se nesmí dostat voda, jinak vznikne velký problém. Závěrem: velké výhody v tom nevidím. Víteproč to firmy prosazují, protože na tom solidně vydělají a vy budete mít domek "jen" z desek z dřevotřísky či sádry. MJ. máte cenu výrazně odlišnou od stavby z bloků č i cihel. Myslím, že nee.

tak toto je určitě špatná úvaha a hodnocení,

akumulace, ta se řeší i ve dřevostavbách,

určitě není pravda o většinovém vytápění podlahovkou a lelktrikou

sákrokartonová příčka nezaviní sucho!

rychlost výstavby je dána něčím jiným,

do každé stavby když se dosstane vod je problém,

Závěr, dřevostavba správně vyprojektovaná a postavená je uřčitě tepelně lepší jak zděný domek..

viz: pasivnydom.blog.cz/...

a další.. cukrar.rajce.idnes.cz/...

no Milan je přímý zastánce DS. Věřte však že úplně stejné postoje mohou zastávat příznivci bloků a cihel. Věta, že když je voda ve stavbě je problém je zcela zavádějící a účelová až nepravdivá. Voda v cihlové stavbě nemusí způsobit skoro žádné škody, kdežto v DS až fatální škody.

míromíro, vždyť se známe delší dobu.

Já nejsem přímým zastáncem DS, kolegovi teď dozoruji VPC+ zateplení EPS.

Jen jsem reagoval na Vaše sdělení a uvedl věci ze svého pohledu.

Stále zastávám, že voda je živel a napáchá škody jak na zděném tak i dřevostavbě.

Je jasné, že ten co postavil dům z materiálu, tak tento matroš bude chválit...

daniell*
hodnocení

0x

Teď je to takový trend hodně se to staví osobně na těchto stavbách pracuji a vždy se k vytápění používá elektřina a podlahové topení (elektřina) ale upřímně skoro uvšech nových domků se k vytápění používá elektřina případně méně často plyn a kotle to je výjmka a většinou jen na přání majitele tedy "domy na klič" teploizolační vlastnosti nejsou dokonalé přece jen není to beton a cihly takže teplo uniká ikdyž tvrdí že ne ;). Dřevostavba je v podstatě skládačka hlavní výhoda je tady pro firmy levně postaví s minimálnímy nároky na stavbu a draze prodají téměř za cenu klasického domku na stavbu se přivezou již hotové stěny (dřevěná konstrukce) která se zasadí do betonového základu. První co mě napadlo když jsem o tom uslyšel bylo co když začně hořet .. když začne hořen klasický cihlový domek dá se to dobře uhasit a nahodí se nové omítky případně vymění pár cihel jenže tady vám nezbyde nic jen oči pro pláč těžko se to hasí je to dřevo takže hoří rychle v kombinaci se sádrou polystyrénem a sádrokartonem není co by nezhořelo když se kousek jedné stěny poškodí při požáru musí se vyměnit celá stěna který vede někdy i napříč celým domkem takže pokud dojde ke škodám tak opravy jsou ve velkých číslech pokud je tedy ještě co opravovat ;). Jednou sem hoříci dřevostavbu viděl jiskra a než přijeli hasiči tak dům doslova mizel před očima osobně bych si dřevostavbu vzhledem k ceně nekoupil . Jediná výhoda je rychlost stavby hrubá stavba se dá stihnout i za 3 dny ale to je tak vše.

no ten požárje poměrně specifický - to bych neuváděl. Musím souhlasit s cenou, která mě u DS překvapila - je srovnatelná s cihlou. Podle mě je to chyba.

daniell*

Ano a přitom je stavba tak levná oproti klasickému domu není ani polovičná *nevi* Prostě bussines ;)

luke237
Z toho plyne, ze jako samostavitel si muze clovek velice levne postavit velky dum *smich*
jendad

Známýmu shořel zděný dum ,zbyly jen obvodové zdi .Hasiči mu to prochcaly durch .Pak nahazoval nové omítky a vylezl mu bordel od hasiču(konzervanty vody). Prej kdyby zboural ty zdi udělal by líp .A měl by nové s lepšími vlasnostmi.

Vcelku postavil kompletně celý dum .Jak eletriku , vodu , střechu atd . takže i zděný dum shoří .A to ho ještě zachranoval a byl tři tydny na ledu v nemocnici(popaleniny)

hodnocení

0x

kamouk, musíte sdělit o jakou dřevostavbu jde.

Začněte nejdříve u projektanta ...

myse*
hodnocení

0x

www.stavex.cz

máme nejlepší zkušenosti s firmou (je z Kutné Hory), poctivé jednání, dobrá kvalita.

Jinak bydlíme v dřevostavbě cca 6 let, jsme spokojení, topíme plynem, akumulaci jsme vyřešili podlahovým topením v přízemí.

Sucho - extrémní není, vlhko taky ne, pěstuju spoustu kytek a krásně rostou...

teplo - v pohodě, dokonce stačí upéct bábovku a je teplo. Nevýhoda je, jak rychle se zahřeje, tak rychle schlande. Takže termostat a topit průběžně na určitou teplotu. Za plyn platíme 1800měsíčně (topení, vaření, teplá voda)

Jedinou nevýhodu, kterou spatřuji je vyšší hlučnost (nedokolnalá zvuková izolace)

Drevostavba- jake mate zkusenosti?

celkem pekne, uvedte orientacni naklady vystavby . . . 2.5 - 3.0 mil.

jendad

Cena je vždy podle vaší kapsy :) Jaké materialy tam použijete atd.

Já jsem stavěl dřevostavbu na víkendy . Je tam vše elektřina , kanalizaci jsem dělal i vodovod . Komín , eurookna atd . Izolace 10cm podlaha , zed 15cm , strop 20cm . Zastavěná plocha 37m2 . Naklady na mat jsou asi 270tis. dělal jsem sám bez řemeslníku(i střechu).Akorát známý mě zapojoval elektřinu a vodu jsem si nechal dělat . Pozemek jsem měl.Mohu říci , že pocitově je lépe v dřevostavbě a když zavřu okna tak ani ty traktory co tam jezdí ,prakticky neslyším

Takže si dovedu představit přízemní domek 100m2 se dostat na 800t. .

jendad

Ještě doplním , že jsem dělal odvětravanou fasadu .Polyš bych si na dřevodomek nikdy nedal

drevostavba-svepomoci.yw./...

. . . nereálné. Musí se započíst cena práce (o víkendech). Ani vlastní práce dnes není zadarmo. Počítejte 200kč/hod minimálně.

markkko*
hodnocení

0x

Bydlím v dřevostavbě bungalov o velikosti 4+1 cca 105m2 již 4rokem,vše pouze na el.proud a naše zálohy 2800,-většinou ještě nějakou tu stovečku dobíráme.Vytápění infra panely zavěšeno na stropě a v obyv.pokoji je pod sádrokartonem topná folie.Tam kde je dlažba tam je vytápění podlahou tzn.že nemáme nikde problém s umístěním nábytku.Topení je od firmy fénix a naprostá spokojenost.Jedinou nevýhodou dřevostavby je asi zvuková izolace.

Marku, jakou máte izolaci, nebo odkud se šíří hluk?

luke237
Pravdepodobne jste pri stavbe zvukove neodizoloval zdroj hluku. Mate ve stenach protihlukovou izolaci? Mate na stenach pripevnene profily a na nich hluk pohlcujici desky? To jsou nejrychlejsi a nejlevnejsi zmeny, ktere muzete udelat pro omezeni hluku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]