Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sprchov.kout- vanička nebo odtokový žlábek?

Od: bluebluesky* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, potřebuji vyřešit sprchový kout v rod. domě pro zdravotně postiž syna s co možná bezbarierovým vstupem. Ráda bych si nechala zhotovit dlažbu se sprchovým žlábkem místo vaničky, ale mám obavy z možného protékání,-koupelna je v 1. patře,pokud nebude hydroizolace udělána kvalitně, nebo je možné po 5leté záruce ,,zestárnutím ,, izolace že mi bude voda prosakovat? Sprch.kout má rozměry cca 140x100cm a vaničku budu asi shánět těžko, potřebuji na ploše místo pro židli na sprchování pro syna a druhou osobu na pomoc při umývání. Ráda bych zvážila výhody a nevýhody odtokového žlabu - možná rizika- a vaničky, poradíte mi prosím někdo kdo má s tím zkušenosti? děkuji za odpovědi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Pokud máte možnost udělat podlahu znovu, je snazší přístup bez vaničky. Můžete dát hydroizolaci pod celou podlahu koupelny i soklíku (svařovanou folii) a dlažbu položit na ni. Vyspádovat k odtoku, namísto žlábku je možné použít prahovou lištu. Místo židle doporučuju použít sedátko do sprchového koutu - nehrozí podklouznutí/uhnutí a je sklopné, takže běžně nezavazí.

Nechapu tu prahovou listu, jak by se pouzila? Mam take dotaz ke sprchovemu koutu, koupil jsem 1/4 kruhovy 90. Chtel by jsem ho polozit primo na dlazbu, kterou mam na koso. Sprchac ma cca 1.5 cm listu dole, takze se mi nechce vyzdivat a az na to to polozit. Jak mam polozit dlazbu, aby tam byl spad? Musi se dlazba nariznout podle polomeru sprch. koutu a od rezu delat spad ke zlabku? listu zasilikonovat?

hodnocení

0x

Vaničku 140x100cm seženete...např. Kaldewei Superplan XXL 140x100cm...cena cca 11900Kč bez DPH.

Sprchový odtokový žlábek je velmi hezká věc, pokud je správně instalován...a pokud to konstrukční skladba podlahy vůbec

umožňuje, což zdaleka ne vždy bývá realita...zejména u starších staveb.

robin1*
hodnocení

0x

V případě správného provedení sprchového koutu bez vaničky pouze s odtokovým žlábkem, je vše bezproblémové. Můžete použít klasické izolace (asfaltové), tak i různé tekuté lepenky, případně izolace typu Schliter Ditra atp.

Já osobně používám nejčastěji jako izolaci toto schlueter.cz/... kanálek třeba tady vodovodni-baterie.net/... ale určitě se dá sehnat i levňejší. Jediné na čem bych trval aby se dala izolace dopojit ke kanálku.

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím . Vanička je zbytečně drahá . Budete se pohybovat přes 10 000,- Dal bych odtokový žlábek . Velice záleží na pečlivosti položení a dodržení technologických postupů. Přeji pěkný den.

lolaprasatkova

Tuto věc zvládne tak 20 % řemeslníků. Moje smutná zkušenost.

instalater*

paní lolaprasátkova , částečně máte pravdu , ale ono je to někdý i těžký se zákazníkama. Když jim řeknete bude to stát tolik a tolik , ale bude to tak jak to má být , tak na to nepřistoupí. Tak že se stane , aby řemeslník dostal tu zakázku musí slevit na úkor kvality. To co není vidět , tak na tom se šetří každá koruna a pak se koupí kuch. linka za 200 000,- aby každý viděl. To je zase moje zkušenost. Já říkám obrazně - futra musí být kvalitní , dveře můžete ošidit. Ty můžete kdykoliv sundat s pantů a vyhodit. Futra ne. V případě tazatelky musí být veliká pečlivost provedené práce a nesmí se šetřit na materiálu. Paní přeji šťastnou volbu v řemeslníkách a vám krásný den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]