Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy můžu přejít po nově položené dlažbě?

Od: tomik* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Pokládáme si dlažbu. Chtěl jsem se zeptat po jaké době je možno opatrně přejít po dlažbě? Jsou to větší dlaždice asi 30x30 cm. Použili jsem Soudal Tile-Fles flexibilní stavební lepidlo. Podlahu jsme předtím srovnali samonivelační stěrkou. A protože tu zároveň i bydlíme Tak to musíme dělat nějak postupně. Už jsme položili první 2 řady u dveří a Wc a ty jdou zatím dobře překročit.

Moc děkuji za rady.

Mějte se fajn.T.

Kdy můžu přejít po nově položené dlažbě?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Polož si přes hotové dílo desku ,OSB,stará dvířka od skříně a pod a můžeš po tom opatrně přecházet.Také to musíš vyspárovat.Za 24 hodin se po té dlažbě může chodit,pokud možná šlapat do středu dlaždice.

JABRAKA

robin1*
hodnocení

0x

Já chodím po dlažbě běžně po dvanácti hodinách :)

hodnocení

0x

Běžná i flexi lepidla jsou spárovatelná nejdříve po 12hodinách a pochůzná nejdříve po 24 hodinách!Ale existují i "rychlá" lepidla jsou asi 2-3X dražší než běžné .Osobně jsem takto dělal kuchyni i chodbu v jednom dni.Ráno jsem ženu a děti vyhnal ven a než přišli,bylo to hotové a POCHUZNÉ.Měl jsem 4 hodinové lepidlo-po 4 spárovatelné a po 8 pochůzné .Totéž předtím WCa koupelna,to jsem než přišli měl i uklizené!

Pokud používáte běžné ,tak na etapy napřed tak aby sedalo překročit či nechat pruh na projití (del uspořádání bytu!)

doplněno 17.07.12 14:26:

To robin ano tak to běžně je ale nemělo by být.

To jabraka ještě lepší je pod desku dát o5 desku ale poliše a pak teprve OSB...atd

jabraka*

To Diesel:

Také velmi záleží na kvalitě použité dlažby,z vlastní praxe:Zákazník si koupil dlaždice,na první dotyk mi bylo jasné,že šetřil.Nebyly silnější jako 5 mm.Nalepil jsem chodbu v paneláku a druhý den mi manželka podávala nový pytel lepidla a šlápla přitom na kraj dlaždice.Ta pukla a já to musel znovu vysekat a lepit.Po 12 hodinách ještě bylo lepidlo nenosné.Kdyby to byla dlažba kvalitní o tloušťce 8 mm,tak už se po ní dalo běhat.

JABRAKA

To Jabraka-to ale nebylo dlažbou ale lepidlem a brzkým vstoupením na toto!I když je pravda,že tlustší dlažka by asi nepraskla!

Pokud si přečtete technické listy k tomu kterému materiálu tam máte potom jasně stanoveno kdy je pochůzné atd!

joudic*
hodnocení

0x

nebo dlazdit na pul mistnosti, akorat jak to vysvetlite detem ze maji smajdat jen po betonu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]