Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Pokládáme si dlažbu. Chtěl jsem se zeptat po jaké době je možno opatrně přejít po dlažbě? Jsou to větší dlaždice asi 30x30 cm. Použili jsem Soudal Tile-Fles flexibilní stavební lepidlo. Podlahu jsme předtím srovnali samonivelační stěrkou. A protože tu zároveň i bydlíme Tak to musíme dělat nějak postupně. Už jsme položili první 2 řady u dveří a Wc a ty jdou zatím dobře překročit.
Moc děkuji za rady.
Mějte se fajn.T.
Běžná i flexi lepidla jsou spárovatelná nejdříve po 12hodinách a pochůzná nejdříve po 24 hodinách!Ale existují i "rychlá" lepidla jsou asi 2-3X dražší než běžné .Osobně jsem takto dělal kuchyni i chodbu v jednom dni.Ráno jsem ženu a děti vyhnal ven a než přišli,bylo to hotové a POCHUZNÉ.Měl jsem 4 hodinové lepidlo-po 4 spárovatelné a po 8 pochůzné .Totéž předtím WCa koupelna,to jsem než přišli měl i uklizené!
Pokud používáte běžné ,tak na etapy napřed tak aby sedalo překročit či nechat pruh na projití (del uspořádání bytu!)
doplněno 17.07.12 14:26:To robin ano tak to běžně je ale nemělo by být.
To jabraka ještě lepší je pod desku dát o5 desku ale poliše a pak teprve OSB...atd
To Diesel:
Také velmi záleží na kvalitě použité dlažby,z vlastní praxe:Zákazník si koupil dlaždice,na první dotyk mi bylo jasné,že šetřil.Nebyly silnější jako 5 mm.Nalepil jsem chodbu v paneláku a druhý den mi manželka podávala nový pytel lepidla a šlápla přitom na kraj dlaždice.Ta pukla a já to musel znovu vysekat a lepit.Po 12 hodinách ještě bylo lepidlo nenosné.Kdyby to byla dlažba kvalitní o tloušťce 8 mm,tak už se po ní dalo běhat.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.