Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednička málo chladí, mrazák dobře

Od: jarous* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

máme 9 let starou ledničku Electrolux - kombinovaná s dolním mrazákem. Chladnička evidentně málo chladí, dle teploměru, který mám uvnitř uprostřed, nemůžu dostat teplotu pod 10°C, i při termostatu na 3/4. Na maximum jsem to nezkoušel, protože před tím jsme jí měly vždy nastavenou na cca polovinu rozsahu a spokojenost. Nejspíš se něco stalo něco během těch veder, kdy jsem si jeden den všiml, že máslo je měkké a v lednici bylo asi 15 stupňů. Řekl jsem si, je hic, musím jí přidat, nestíhá. Ovšem od té doby se v kuchyni snížila teplota o cca 4°C a chladnička chladí pořád stejně (stejně blbě).

Mrazák jede normálně, dle měření cca -20°C. Čím by to mohlo být? Dá se to opravit? S celou lednicí ani těsněním dveří se nic nedělo.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

0x

Shoda nahod. Lednicka je proste na ustupu. A nemrazi vam mrazak az moc? Vypina vam lednicka? Termostat by mel byt v lednicce, pokud nedosahne potrebne teploty, jede porad v kuse, a mrazak tedy musi chladit az moc.

Doporucuju obratit se na servis, Elektrolux je dobra znacka. Ten vam rekne jestli je to rentabilni opravit. Nova lednicka je ale nova lednicka i po strance energeticnosti.

solenza*
hodnocení

0x

Dobrý den. Pokud má lednička jenom 1 kompresor, tak bude špatný ventil mezi mrazákem a chladničkou. To může způsobit vyšší teplotu v lednici a naopak silný mráz v mrazáku. S komresorem pravděpodobně nic není. Kolik má mrazák hvězdiček? -20 °C by odpovídalo 4****.

doplněno 16.07.12 12:42:

Něco podobného se řešilo už tady.

jarous*
hodnocení

hm to by mohlo být ono. Logicky a technicky si to taky myslím, protože vadný kompresor, termostat ani únik chladiva mi na to nesedí. Kolik má hvězdiček nevím, ale ty 4 jsou pravděpodobné.

lolaprasatkova
hodnocení

0x

I já jsem štastným majitelem těchto spotřebičů od této firmy. Měli jsme stejný problém. Jedině opravář ti pomůže.

doktor*

unik chladiva to taky způsobí protože kompresor nejprve cpe chladivo do mrazáku

martinhajek*
hodnocení

0x
Měl jsem stejný problém, stačilo kompletně odmrazit a chladnička zase začala chladit na 4 - 7 stupňů, podle nastavení termostatu. V mrazáku mám okolo -22stC.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]