Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno,
prosím poraďte. Chtěla jsem roztáhnout žalizie, ale řetízek se utrhl (jak můžete vidět na fotce). Četla jsem že se musí celý nahradit, naštěstí není moc drahý. Ale když tento vytáhnu nevím kam pak mám natáhnout ten nový. Ta prostřední lišta mi nejde oddělat. Vím že co nejde silou, jde ještě větší silou..ale mám strach abych to nerozbila. Ta prostřední lišta je totiž nahoře ohlá jakoby za tu žaluzii.. prosím poraďte cokoliv.. díky
Myslím, že opravdu bude třeba ho celý nahradit. Máte to lepší, než se s tím tady dvě hodiny pižlat, a pak zjistit, že když vám to přijde někdo opravit, že to stejně celé oddělá a to, co jste udělala, nebude k ničemu. Osobně bych to nechala na odbornících, nebo na někom, kdo rozumí technice a rád si s takovými věcmi hraje - a hraje si dobře a úspěšně.
A jestli budete mít pár dní zataženo - no a. Ať si lidi myslí, že třeba celý den spíte!
Dobrý den. Lišta jde oddělat. Musí se odšroubovat i z druhé strany a pak kousek vysunout. Natáhnout řetízek na správné místo a lištu zas posunout a zašroubovat. Pokud je řetízek utržený kousek od spojky tak se dá zkrátit. Pozor aby spojka pak nevadila při shrnování žaluzie. Ještě dávám pod spodní šroubek malou tenkou podložku aby se plast neohýbal. Zkušenosti jsem nabral s vnoučaty. M.
Pěkně kecají.
Vemte šroubovák žaluzku sundejte z okna a pak pomalu vytáhněte to plastové z žaluzie ven.Podívejte se jak je to složené,stáhněte z tyčky a prostrčte řetízek i s pootáčením kolečka zpět.Až se vám to povede,spojte tou spojkou co je na spoji řetízku.Pak přesunete řetízek tak,aby spojka byla tak 10,cm od toho mechanizmu.Pak zpět na tyčku a do žaluzie.NEVYTAHUJTE TYČKU MOC!Pouze tak,aby jste ji mohla oddělit od toho plastového rožku.
Pokud máte řetízek roztrhlý jinde než ve spoji,tak vám ho můžu i poslat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.