Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Grafitovy prasek

Od: magdalena42* odpovědí: 4 změna:

Dobry den, mam venkovni kamna a potrebuji je osetrit grafitovym praskem, ale nevim pouziti prasku. Muze mi nekdo poradit? Slysela jsem, ze se to pry ma zahrat a pak natirat, ale nevim postup. Dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

robin1*
hodnocení

1x

Já bych jenom dodal, že pokud se jedná o venkovní kamna tak Vám časem zreznou*plac*

albert*
hodnocení

1x

Lepší než grafitový prášek, který pochopitelně nechrání proti korozi je speciální černá žáruvzdorná barva. Krásně to vypadá, nešpiní a nerezne. Mám s ní natřený venkovní celoplechový krb už pět let, po rezu ani památky. Bohužel ale rezatí zevnitř - s tím nic nenadělám.

hodnocení

0x
Pokud si dobře pamatuji, tak na chatě na očištěný tál zbavený koroze jsme nanášeli grafitový prášek smichaný s vodou na kašičku a kouskem novin dobře rozetřeli. Po vyschnutí se pláty vypálily a později třeba kartáčem vyleštily. Přebytečný grafit
se tím odstranil, tály byly jako nové a když se ještě vyvětralo, tak mamka potom pracně poumývala ty dva malé pomocníky. Takže doporučuji aspoň mikrotenové sáčky na ruce a nebo rukavice
doplněno 16.07.12 09:07: poradte.cz/...
Už to tady bylo...
doplněno 16.07.12 09:11: A asi jsme to napřed vyleštili a až potom vypálili. Je to hrooozně dávno, tak dlouho snad lidi ani nežijí :-D

kjanik112*
hodnocení

0x

Pokud je povrch drsný, stačí grafit vetřít do povrchu a rozleštit. Někdy se použije zředěné vodní sklo, namíchá se s grafitem kašička a provede se potření. Kamna se pak vypálí žárem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]