Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anténa pro DVB-T

Od: rodny86 odpovědí: 4 změna:

Zdravím.Poradí nekdo s výběrem venkovni anteny na příjem DVB-T signálu.Pokud možno co nejlepší příjem.Budu rozvádět koaxial do 6 místností tak potřebuji lepší antenu.A at zvládne signal ve všech 6 místnostech naraz. Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

V tvém případě ani není potřeba nějaká extra antena.Pokrytí signálem dostatečné kvality i síly je v podstatě zajištěno,kromě některých extrémně umístěných lokalit,na celém území ČR.

Potřebuješ pouze k anteně širokopásmový zesilovač pro pásmo UHF,pak propojovací koaxiál a účastnické rozbočovače se zásuvkou a prodlužovacím kabelem.V podstatě tedy malý společný televizní rozvod.

Funkce takových zařízení je dobré proměřit,to ale umí jen specifirmy.

JABRAKA

hodnocení

0x

Já mám ozkoušenou na dvou místech tuto anténu satmax.cz/.... Má perfektní příjem a rozvádíme ji v baráku do 4 míst a všude jede. Najednou jela ale pouze 2 místa, takže nedokáži říci, jak to vypadá s případným útlumem při plném běhu, ale to by již vyřešil nějaký průběžný zesilovač, pokud by nestačily ty v anténních krabicích. Další výhodou je, že se tato anténa nemusí napájet a přesto posílá i přes mnoho metrů a přerušení/napojení stále plný signál co se týče do síly i do kvality. Každopádně to chce i dobrý koax.

jabraka*
hodnocení

0x

Antena v nabídce kolegy je sice kvalitní,ale UHF anténu se stejnými parametry lze koupit i za 400.-,ne za 1500.-.

JABRAKA

to je možné, ale mě na ní vyhovuje, jak jsem již zmínil, že není potřeba napájet. Mj. její design je hezčí, než nějaké síto a je ozkoušená. Je to na tazateli, co si vybere. Já mám tuto ozkoušenou a anténa se kupuje jednou. Vyzkoušel a následně vracel jsem i jiné antény, tato je pěkná a funkční. Přesně co chtěl tazatel vědět.

Ale levnější se koupit dají, to je pravda...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]