Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení několika vypínačů na jeden jistič

Od: alko* odpovědí: 9 změna:

Prosím o radu jak neekonomičtěji provést zapojení několika světel na jeden okruh.

1.vypínač je umístěný v chodbě na zdi metr pod jističem druhý v kuchyni.

Světlo v chodbě cca metr a pul od jističe na stropě . Přitom musí být splněna podmínka,

že kabel od vypínače ke světlu musí vést od toho,který je blíže jističům (chodba) a

zároveň chci na stejný jistič mít svetlo na WC,Koupelnu a kuchyň,

která se bude vypínat v kuchyni a v síni. Celé to chci udělat bez krabiček na zdi,

tzn. propojení vodíčů provádět pod vypínačema.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

killom*
hodnocení

3x

Ty krááávo a nebyl by obyč náčrt? :D To je něco jak ty úkoly na logiku, Pepa nebydlí v paneláku, Franta má velký obývák a malou kuchyň :D

alko*
hodnocení

A to jsem tam nanapsal,že na WC a v koupelně bude časový spínač pod vypínač CS3-4B pro ventilátorky!

Plánek dodám zítra,dnes se nedostanu ke skeneru.

robin1*
hodnocení

2x
Jak jednoduché - od jističe do 1. vypinače CYKY 3 x 1,5 C (nově J), tento přívod nasmyčkuj do všech vypinačů, z kterých poběží vývod ke světlu (ty také taháš 1,5 C). A pokud některý okruh bude mít schodišťák (6 - například světlo v chodbě má druhý vypinač v kuchyni) tak do druhé krabičky natáhneš CYKY 3 x 1,5 A:)doplněno 16.07.12 06:40:cyky 2x1,5 černý a šedý je postaru A

jabraka*
hodnocení

1x

Existují systémy,kde do vypinačů se nainstaluje vypinač s přijímačem a vysílač impulzů se umístí kamkoliv.Lze tak ovládat libovolný počet vypinačů v dosahu.

Další možností je instalace obvodů tak zv. inteligentního domu.Vše elektrické je ovládáno počítačem.Je s tím nutno počítat už při instalaci elektrorozvodů.Tento systém jsme nainstalovali v synově domě..

JABRAKA

elektromen
hodnocení

0x

Tak z PR vyveď te cyky 3x1.5 a natáhněte ho k prvnímu světlu, od světla potom vyvedete cyky 2x1,5 k vypínáči a takhle budete pokračovat až k poslendnímu světlu max 2300W na 10A..A vše spojte wago svorkama u světla, stejnak ke světlu musíte natáhnout PE , protže nikdo neví co tam bude za světlo, kteér bude potřebovat PE.

elektromen

a neměl by být v kupelně taky chránič?Nevím,nevím jak to teda chcete všechno zapojit,ale na jistič asi ne..

alko*

Chránič budu mít na všechny tři fáze,které mi jdou do panelákového bytu. Pračku mám dole ve sklepě,takže nemám strach,že bych měl nějaký problém.Nebo snad něco hrozí?

alko*

Co je to za kablík cyky 2x1,5 černý a šedý? Myslel jsem,že má jiné označení...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení vypínače

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]