Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prohnutá plovoucí podlaha

Od: tomasek* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.

Našel by se někdo, kdo rozumí plovoucím podlahám a poradil, zda je normální, že dřevěnná plovoucí podlaha (viz zde: podlahy-turek.cz/... respektive jednotlivé díly/prkna jsou prohnuté/á?

Dnes jsem začal pokládat - mám 10 balení - 2 byly ok, ale ve zbývajících baleních jsou prkna, která jsou prohnutá (do oblouku), přičemž uprostřed je rozdíl oproti rovině až 1,2 cm... Tuším, že ta dvě balení, která byla OK, byla jiná šarže, než těch zbylých 8 balení.

Je to na reklamaci? Nevyrovnají se časem prkna sama?

Jinak v bytě je mám 10 dní, byly vždy 2 balení položené na zemi, vlhkost je standardní (mezi 35 a 55 %, většinou kolem 40 %).

Předem díky za rady!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Normální to rozhodně není, neb takhle prohnutou podlahu ani nedáš dohromady. Pokud jsou opravdu lepená z masivu je možnost, že se srovnají, ale taky se mužou klidně rozlepit.

honzmalatny*
hodnocení

0x

Dobrý den jsou prohnutá podél nebo napříč?Tak nebo tak jsem se s tímhle ještě nesetkal a že mám za sebou pár stovek metrů.Právě třívrstvé jsou koncipovány tak aby se nekřivily.jak dlouhé prkna jsou? 2metry?Zkuste jeden balík poskládat a uvidíte do druhého dne zda se srovná.Mohla by si lehnout.Uvidíte.Napište jak to dopadlo.

doplněno 14.07.12 18:23:

Ted jsem se díval na rozměry prken,já si myslím že se Vám to srovná,ale zkuste ten jeden balík.Nechal jste tu podlahu v balících v místnosti,jak je psáno v návodech?

tomasek*
hodnocení

Prkna jsou dlouhá 180 cm. Od začátku ke středu (90 cm) se prkno "zvedá" - uprostřed je oproti rovině ve výšce cca 1 cm (jak které). Přidávám obrázek. Balíky jsem nechal v místnosti - od dodání do pokládky (kterou jsem chtěl udělat dnes) je to 10 dní. Pár prken jsem na sebe dal, tak uvidíme, co to do zítra udělá.

doplněno 14.07.12 19:43:
Prohnutá plovoucí podlaha

Když to je takhle, tak to prohnutí nebude tak tragický, jak to podle popisu vypadalo. Osobně bych prkna v místnosti vyrovnal a proložil jako jsou prkna v hráních. Aby ke každý lamele mohl vzduch z obou stran. Po týdnu vytáhni jednu lamelu někde z prostředku šteláře (proložený hromady) a podívej se na ni. Čím dýl budou proložený lamely v místnosti kde budou položený, tím líp.

Sosedovi jsem pokládal parkety v obýváku až po dvou letech užívání, měl balíky parket pod konferenčním stolkem a všude možně kde moc nepřekážely a po položení se neobjevila sebemenší škvírka, až jsem se sám divil.

honzmalatny*

Tohle prohnutí je v poho,celá plocha se srovná,lehne si.

tomasek*
hodnocení

A jak dlouho to bude trvat? :) Mám teda prkna vyskládat na sebe a počkat pár dní?

honzmalatny*

já bych klidně kladl,když budete klást jak máte ,dodržíte vazbu,min.40 cm,tak bude vše o.k.V prvním příspěvku to vypadalo hrozivě,dle fotky v poho.Podlaha se Vám srovná.Můžete lepit,nemusíte.záleží na Vás,jestli budete někdy chtít podlahu rozebrat či ne.Hlavně dodržte mezeru mezi zdí a podlahou.1-1,5 cm.a to kolem všech zdí.

tomasek*
hodnocení

Myslíte, že to mám položit a že si to "lehne"? Min. délku dodržuju - vychází mi to dokonce tak, že nejkratší části mají cca 87 cm.

Proč Vám to z prvního příspěvku připadalo hrozivé? Asi jsem to možná ne zcela přesně popsal...

Ještě se zeptám, jestli je dle Vašeho názoru lepší potom ještě podlahu přelakovat. Třeba u korkové plovoučky (kterou jsem nedávno pokládal) se to doporučovalo, tak jsem to udělal. Aby se zacelily ty "mikrospáry" - kdyby se náhodou na podlahu něco vylilo, tak by se to potom nemělo dostat mezi jednotlivé dílce...

Já bych pár dnů počkal na srovnání. Sice to je všechno na pero a drážku který dost podrží, ale zákon schválnosti pracuje a jako na potvoru ti pokaždý vyjdou k sobě dvě lamely, který jsou ohnutý proti sobě. A pak se můžou objevit malý nepřesnosti.

Počkej, zkus týden a uvidíš. Však ono se to nezblázní. Když kolikrát vidím, jak se na stavbách nesmyslně šturmuje aby se stihnul jakýsi termín který někoho napadl někde u stolu a stavbu neviděl a pak se vše předělává, je mi kolikrát do breku. Nakonec se vše dělá dvakrát tak dlouho a stojí to podstatně více, než kdyby se týden dva počkalo.

honzmalatny*

Já osobně bych se toho nebál,ale je to můj názor a s tím přelakováním?,Koupil jste již hotovou podlahu s x vrstvami laku,já bych nelakoval,ale co dělám je impregnace pp,je to přípravek který nanesete a roztetřete a tím pp chráníte.Podívejte se jestli nemáte zámky ošetřené voskem,některé pp to již mají a to je pro tento případ,je to supr a při zacvaknutí do zámků vám jen vyleze malinko vosku,který odstraníte a máte pokoj.Jinak při pokládání jkvalitní pp nepoznáte spoj.Zkuste jeden balík roložit jen tak na zkoušku je v něm 6 prken tak vždy dvě a dvě a dvě do vazby a zkuste zda si sedly a přejedte dlaní přes spoje.uvidíte sám.Já osobně bych do toho šel.

tomasek*
hodnocení

Jojo, je to již lakované (tuším že 7 vrstev laku). Ošetřené voskem to není. Na tu impregnaci jsem předtím koukal, ale přiznám se, že tomu moc nevěřím. Vám se to osvědčilo? Resp. stalo se Vám například, že se na podlahu něco vylilo a s parketami/plovoučkou to nic neudělalo?

Spoj je skutečně těžké poznat - opticky skoro nemožné a hmatem jak kde. Je otázkou, co by to udělalo, kdybych spojil ta prohnutá prkna. Ani bych se nebál tolik toho, že se dostatečně nespojí, ale spíš toho, že podlahu položím a ona se potom bude nadzvedávat při chůzi...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]