Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ráno otevřené dveře v bytu

Od: dmlha* odpovědí: 40 změna:

Dobrý den,

cca před 2 měsíci jsme ráno vstali a měli jsme asi na 15cm otevřené dveře.Se ženou jsme si říkali ,že jsme asi nedovřeli večer dveře i když nám to přišlo velmi divné.

Dnes ráno byly dveře znovu otevřené na 15-20 cm ikdyž máme 100% jistotu,že se večer dveře na jeden západ zamykaly a klíče zůstaly zasunuté v zámku.

Je to dost nepříjemné napadá někoho něco?

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Minimální investice, minimální námaha, maximální spolehlivost.

aukro.cz/...

dmlha*
hodnocení

Tento nápad se mi velice líbí.Děkuji

cocinkamichalka*

Souhlasím s Ladinem, tento "alarm" jsme kdysi dostali někde zadarmo a máme jej na dveřích, pokud odjíždíme pryč. Řve to jako prase, opravdu nahlas.

hodnocení

2x

Ještě jedna možnost kontroly: po zamčení klíč důklaadně otřít a v případě, že se dveře zase odemknou, sejmout otisky prstů. Nebo natřít klíč sazemi, to by odhalilo (nebo vyloučilo) domácího původce. Jen pro jistotu: ty dveře byly po tom, co se v oci otevřely, odemčené, tedy západka zatažená? Je to asi blbá otázka, ale aby bylo jasno.

dmlha*
hodnocení

Ano,byly odemčené.

shlaighter*
hodnocení

0x

a) Někdo z vás je náměsíčný a odemyká.. :D

b) (-Pokud se nic neztratilo, tak nic-) Zloděj?

c) Poškozené dveře (odemykají se)

d) Napřirozená bytost? (Duch, atd.)

Ale c) a d) moc pravděpodobné není.. ;) Nevím, nic jiného mě nenapadá.

dmlha*
hodnocení

Vypadá to.že se nic nestratilo,je možné aby se nejakým způsobem otevřely dveře samy?Uvažuji o kameře s nočním viděním,a nahráváním ale nevím jestli to není už moc...

Jestli byly dveře zamknuté na jeden západ a klíč v zámku, tak se nemohly otevřít samy, ani nikým zvenku - nejspíš si z vás někdo dělá dobrý den, nadhoďte manželce variantu nákupu kamery s nočním viděním, to je určitě několik tisíc, uvidíte jak zareaguje... ;)

daniell*
hodnocení

0x

Ta noční kamera je dobrá alespoň za zkoušku třeba jen položit na skríň aby viděli na dveře , já bych to viděl že je někdo náměsičný.

Jak jsou dveře staré a jaké jsou?

No zloděj by to mohl být taky ale víckrát za sebou to asi ne a ještě k tomu nic nezmizlo?

dmlha*
hodnocení

Dvěře i zámek jsou původní.Dům je 4 patrový z 60-70 let.Ale i tak je mi divné,že by se samy otevřely.Bavit se o náměsíčnosti nebo nadpřirozenu je docela legrace pokud se to netýká Vás :).

daniell*

Já bych tu náměsíčnost až tak nevylučoval je plno lidí co tímhle trpí. Jinak ke kameře dají se pučit v různých pujčovnách stačilo by třeba na 1-2 noci .

hodnocení

0x

Zkuste prohlédnout asi bude vadný zámek. A nebo něco nadpřirozeného jak už tu padlo. *smich*

dmlha*
hodnocení

Zámek vypadá nepoškozen a funkční.

No tak jak někdo řekl: "To jsou věci mezi nebem a zemí." *nevi*

hecis*

Dejte nějaký klínek mezi podlahu a dveře,zjistíte tak,jestli se dveře otevřou samovolným odemčením a následně průvanem,nebo si Vás kontroluje zloděj.Ale že by se zámek sám odemkl?Pak ještě můžete nasypat mouku na podlahu,třeba jste vážně milovník procházek ve spánku :-D

hodnocení

0x

Dobrý den.

Je možné, že někdo z vás je přepracovaný, nervy má nadranc. V noci se jde projít ven, přitom vůbec o tom nemusí vědět. *nevi*

Nemusí být náměsíčný. Jen má nervy nemocné.

První řešení, pro klidný spánek. *uf*

Kolik máte klíčů od bytu? Vy a manželka?

Manželčiny klíče, si během večera, berete k sobě. ( bez, vědomí manželky)

Večer nechte manželku, ať zamkne a klíče nechte, jako obyčejně ve dveřích. Jděte spát. Vy vstanete a klíče, které jsou, ve dveřích si berete k sobě. Na oboje klíče si předem najděte místo, nejlépe složité, třeba pod květináč na okno. Můžete jít v klidu spát.

Když ráno bude v zámku klíč, jste náměsíčný vy. Když ne, je náměsíčná manželka.

Pak to chce, jen se ve dne vyspat a večer jít spát a být vzhůru a sledovat, co se v bytě děje. Necháváte si v bytě, na noc dětské světélko? Do zásuvky za 100,- Kč. Nebude v bytě úplná tma, budete mít přehled, co se kde v bytě děje.

Jen můj názor.

jokr

A nebylo by lepší po bytě nastražit různé papírky, nalepit pásek tu a tam, aby bylo patrno, kdo se tam a kde pohybuje. Manželku si připoutejte nějak, v erotických prodejnách jsou jistě k mání pouta... No, nechtěl bych to řešit...

dmlha*
hodnocení

Díky za odpověď,vyzkouším nebo si seženu něco na nahrávání 24hod cyklu kameru mám a přisvětlím tím světélkem.

jokr
hodnocení

0x

A je ten byt váš? V mém prvním bytě se otevíraly dveře, nedržely na zabouchnutí a tlak průvanu je otevřel. Stávalo se občas, že jsem hleděl z postele na schodiště... Žádná bábínka nepřišla aby mě naslinila či znásilnila...

Stalo se mi také, že jsem se vracel pozdě v noci (a střízlivý) a dobýval jsem se klíčem do bytu o patro níže... Boty v ruce... tak jsem honem oddupkal o patro výš... Nyní jsem na chalupě a jaké se tady dějí věci, to by bylo pro záhadology něco...

dmlha*
hodnocení

Dvěře zamykáme samovolně se otevřít nemohou.

hodnocení

0x

Jedineho normalniho me napada,ze jsou poskozeny dvere a v druhem pripade,je opravdu nekdo otvira.Z jakeho duvodu,kdyz se vam nic neztratilo,muzeme jen hadat.Nechte si udela nasledujici.Uplne bych vymenila zamek,muze nekdo mit i klic,co vy vite.bezpecnostni zamky jsou asi drahe a nevim jak moc spolehlive.Napisi vam jednoduchou vec,ktera vas ochrani,kdyz jste doma,pro lepsi pocit spanku.My mame udelanou jednoduchou petlici,zadelanou do futer dveri.Ne nejakym sroubkem hmozdinka,ale je tam zapusteny vetsi predmet-valec,ktery mozna saha jeste koucek ve tdivu a na nem beha petlice,kterou beha do smeru pulkruh,zadne zasupovani.Chtela bych videt,kdo by tohle vyrazil,myslim ze to nejde.Samozrejme je to jen pro vlastni bezpecnost a take ze nemusim porad zamykat ,staci to dat dolu.

doplněno 14.07.12 10:11:

Ve zdivu

dmlha*
hodnocení

"a v druhem pripade,je opravdu nekdo otvira"-to mě také napadlo jenže klíč necháváme v zámku a mechanicky tedy nelze dveře zvenčí otevřít.

Ja tedy nevim co je mozne a co ne,ale pisete ze byly otevrene,kdyz jste urcite zamkli.No tak je musel nekdo nejak otevrit?Vzdyt jso dnes zarizeni,ze vam otevrou i auto za par vterin,nejakou chytrou krabickou.chtela bych ovsem videt jakby otevreli petlici.

dmlha*
hodnocení

Asi jsem Vás špatně pochopil myslel jsem,že píšete o otevírání zvenku.

polednice*
Když jste náměsíčný,dokážete zámek otevřít.Jde o hlavní úkoly,které máme v mozku natrvalo.Například vypnout žehličku ze zásuvky,přitom nám potom vrtá hlavou,zda jsme jí vůbec vytáhly nebo ne.
V pubertě mě máma našla spát na rohožce.Pamatuji si jen,že mi bylo zima,ale nedokázala jsem se probudit.Také jsem se dostala ven přes hlavní dveře.Jestli opravdu zjistíte náměsíčnost,tak pro větší bezpečí nenechavejte klíče v zámku.

Pro vlastni bezpecnost petlice zevnitr.Z futer preklapnout na dvere a je to.Jen musi byt opravdu dobre zadelana.

daniell*
hodnocení

0x

Já bych to udělal tak jako to tady psali ve dne bych odpočíval a v noci bych vyrazil na sledování.. buď uvidíte zloděje ( v takovém případě radši buďte ozbrojen nebo schován a mějte u sebe telefon) nebo uvidíte ducha (méně pravděpodobné) nebo manželku na vycházce ( pravděpodobné ) nebo nic , když nic a dveře se neotevřou dá se s určitou jistotou říct že ste namesičný .. *hi*

dmlha*
hodnocení

No jo ale tato situace se zopakovala po 2 měsících,nápad skvělý ovšem časově náročný :)

mkat*
hodnocení

0x

A nemohlo sa stať že ste dvere sice zamkly ale ste ich zle zavreli?Takže ste zamkli otvorene dvere.Potom už stačil mierny vanok a dvere sa na tych par centimetrov otvorili.( Len taka uvaha. )

dmlha*
hodnocení

Ne,pamatuji,že jsem večer zkusil kliku jestli je zavřeno zamykala žena.Už to dělám automaticky.Ale díky

buss
hodnocení

0x

Napřed si řáádně zkontrolujte mezery, západku. Také se mi to stalo, zamykejte na dva západy. Průvan umí věci...

dmlha*
hodnocení

Průvan je sviňa,ale že by si i odemkl?:)

jokec

Nechtěl jsem to psat, ale musim se přiznat. Jsem to ja, kdo vam tam chodi :).

dmlha*
hodnocení

V pořádku nevadí jen jste mohl nechat vzkaz.Peníze,ntb a zlato Vám nechám u dveří hlavně za sebou zavřete ať nejsme nervózní.

jokec

Ja myslel že mate doma černochy :D.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Zřejmě Vám neporadím, ale třeba se alespoň pobavíte.

Byl to náš první 1. leden - nový rok v domě, který jsme koupili. Ráno jsme vstali a dveře byly ZAMČENÉ. Prostě nešly otevřít. Začaly se v nás probouzet různé ranní potřeby (hlavně ty na WC :)), zdola jsme zavolali mobilem tchyni, ale ani ta dveře neotevřela.

Tak jsem vyskočila v pyžamu z 1. patra, dovnitř vlezla oknem a dveře z druhé strany vykopla. Ještě teď se smějeme, když si na to vzpomeneme. Prostě si z nás náš barák udělal na nový rok srandu. A jak na nový rok, tak po celý rok :)

jarous*
hodnocení

0x

Vloni na dovolené v Bulharsku se nám v hotelu stalo, že jsme šli na večeři a po návratu vidím pootevřené dveře, které jsem zamykal (byly na klíč). Strašný šok, málem to se mnou s prominutím jeblo na místě při představě co bude následovat...

Naštěstí to byla moje chyba, před zamknutím jsem nepozorností dveře nezabouchl, ale jen dotlačil k futrům a zamkl. Při odchodu jsem je nezkusil. Naštěstí to tak zůstalo a nic se nám neztratilo, ale dodnes si nádávám. Nemohlo to být i nějak tak?

dmlha*

to je možné,už si nepamatuji:)

jiri82*

a jaké je rozuzlení? je to velmi napínavé...

mlhad1

No,zatím zamykáme na 2 západy a klíče odnesu do kuchyně :).Ještě jsem si nesehnal rekordér s nahráváním při pohybu ten si plánuji zapůjčit. a sledova dění v noci.No zatím je to v pohodě a už na to tak často nemysíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]