Nejste přihlášen/a.
Dobry den,tak musime udelat novou strechu misto dovoleny:- .(Mame tasky moc stary -cerveny-normalka-zena chce,abych tam dal ted sedy-soused rika nelze pry bez povoleni?Vsichni tady maji-cerveny-ma pravdu?Ja si myslim,ze je to fuk ,ale zas,aby mi naparili pokutu to,bych se nato teda vy...a koho mam zadat o povoleni?Dnes je to fakt na palici-diky za pochopeni a poradte-prosim rychle nez me zena donuti koupit neco-znate to...
1x
Bydlel jsem s rodiči v památkové zóně a dostávali jsme nařízeno od stavebního úřadu úplně všechno. Včetně toho jestli bude plot natřen palisandrem nebo ořechem. Otec se na to samozřejmě vykvák a natřel si to čím chtěl. Když šel okolo úředník - říkal, že až to budeme natírat příště, tak to musíme... Řekli jsme mu, že až to budeme natírat příště, vy už na úřadě nebudete. No a kromě udavačskýho souseda to nikomu nevadí jestli je to natřené hnědou nebo hnědou.
0x
Těžko říct, kdo má pravdu. Myslím, že povolení ke stavbě nepotřebujete. My jsme dělali střechu na přístřešek u chalupy, to je něco jiného, ale stavební povolení jsme neměli.
Radši se ale neváhejte zeptat na úřadě, tam vám určitě poradí, co s tím, případně vás pošlou za někým, s kým byste to mohl vyřídit. Rozhodně lepší strávit nějakou minutku čekáním než se potom dozvědět, že máte problém.
0x
Stavební povolení, ani ohlášení, se nevyžaduje v případě, že se mj.nemění vzhled stavby. Obrátil bych se tedy na stavební úřad s žádostí o vyjádření zda je možno provést výměnu červené střešní krytiny za šedou bez stavebního ohlášení. Soused pravdu mít může a nemusí. Barevnost střech byla třeba u nás na vsi dána územním plánem.
0x
Dobrý den. Nevím, jak je to dnes. Před 2 roky, se muselo hlásit, když jste chtěl vyměnit celou krytinu za stejnou. Na změnu barvy krytiny, jsme museli mít dokonce stavební povolení, protože jde o změnu vzhledu stavby. Tak nám to bylo vysvětleno. Jen můj názor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.