Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynoměr, Turboplynoměr?

Od: jokr odpovědí: 8 změna:

Co myslíte, lze u plynoměru nastavit funkci TURBO, tedy obdoba taxametrů u taxikářů? Resp. jak si vysvětlit, že za stejného počtu plynových spotřebičů a jejich omezenějším používáním lze docílit nárůst spotřeby v m3 až o 80%?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Lze toho dosáhnout tak, že se k vám někdo připojí za plynoměr a pomůže vám spotřebovávat plyn.

Takže je dobré si zaznamenávat v pravidelném intervalu hodnoty plynoměru. Z toho se potom dá odhadnout kdy se spotřeba zvýšila.

Navrhuji u všech vašich spotřebičů provést kontrolu zda někde neuniká plyn.

Potom zavřít kulový kohout před každým spotřebičem a až budou všechny přívody ke spotřebičům uzavřeny, tak zkontrolovat elektromoměr - jestli stále připočítává na nebo jestli je v klidu.

Pokud se na plynoměru připočítává spotřeba plynu, tak zbývá jedině zkontrolovat celé potrubí pro rozvod plynu. Pokud nic nenajdete, tak prostě uzavřít hlavní uzávěr plynu a zaplombovat.

Buď se někdo bude shánět proč nejde plyn a nebo máte únik plynu skrytý někde pod zemí. Toto ale nemám tušení jakým způsobem to zjistit. (jedině obnažit celé potrubí od plynoměru)

jokr
hodnocení

Sice vám rozumím, ale žádná z variant není možná. Jde o chalupu, kde se používal sporák a jedno těleso VAF. Sporák občas a vafky (jedny) také občas a max. na polohu 1 či 2, více ne, a opět občas. Takto první rok po zapojení, ve druhém roce se spotřeba plynu měla ještě snížit, protože jsme vodu na osobní hygienu už ohřívali v elektr. bojleru.
Jsou dvě otázky, zda je to technicky možné - plynoměr je volně přístupný z venku a druhá ot, zda jsou toho plynaři schopni. Na druhou otázku musím odpovědět, že ano. V prvním vyúčtování nás migli o 50m3, musela být reklamace.

hop®

Třeba měli oprávněné podezření na příliš nízkou spotřebu a plynoměr, který podměřoval vyměnili za plynoměr, který měří správně, běl byste o tom být informován minimálně lístečkem ve schránce a pak ve faktuře - je to reálná možnost?

jokr
hodnocení

Už tomu rozumím tak, že se určuje spotřeba plynu podle počtu a příkonu plynových spotřebičů, lhostejno, zda topíte či vaříte. Když se RWE bude zdát, že máte malou spotřebu, dají do kastlíku rychloběžku. Tak tomu bych už věřil. Nicméně jsem je vyhodil definitivně, ať si okrádaj někoho jiného. Díky, přivedl jste mě na jiné myšlenky.

hop®

Nene, moje vysvětlení jste pochopil jinak, než jsem to myslel. ale asi bude těžko Vám to vysvětlit...

jokr
hodnocení

Ještě doplním malou vzpomínku na býv. Telekomunikace, na jejich účtování provolaných impulzů... To jsem občas "odletěl" ze svých 7-9 hovory za měsíc klidně na desetinásobek. Vždy po reklamaci se zase stáhli (telekomunikace), aby následující či další měsíc opět zazářili... Hráli jsme si na kočku a myš dlouho, za moje peníze, jistě. Až jsem si všiml, že technik vždycky šmejdí zrakem po pracovním stole, to když dělal kontrolní hovory... Tak jsem na něj nachystal pastičku a chytl se. Ta spočívala v čouhající dopisní obálce, kde byla zatraceně nepříjemná adresa jedné instituce... a zabralo to... Svět je malý a nedlouho poté mi kamarádův kamarád (všichni se navzájem známe) ukázal, jak technici na ústřednách "doťukávali" hovory... Takže věřím tomu, že plynoměry mají svoje úpravny, pokud bych chtěl jejich technickou kontrolu, kdo jiný ji bude dělat než zase plynař... Všichni se navzájem známe, ale všichni se navzájem okrádáme, to je naše česká specialita.

hodnocení

0x

Myslím že je to nesmysl. Svého času jsem přičichl k montáži elektroměrů. Přišly k nám zaplombované z cejchovny a zásah do nich z naší strany nebyl možný a hlavně proč by jsme to taky dělaly. A aby v cejchovně schválně špatně kalibrovaly se mi nezdá pravděpodobné. Předpokládám že u plynoměrů je to podobné.

jokr
hodnocení

Je tu ještě verze třetí. Ve staré chalupě se kdysi provozovaly spiritistické seance... Také je tu Genius loci, říkáme jí Mařena, protože tak nazývaly sousedky původní majitelku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]