Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Věcné břemeno ČEZ

Od: uska* odpovědí: 4 změna:

Čez mi nabídl odměnu za zapsání věcného břemene do katastru částku 1000,- Kč. Přes mou parcelu vedou dráty v zemi. Asi neexistuje nějaký mechanismus na výpočet částky za věcné břemeno a proto je vás ptám, zda mi prozradíte, na jakou částku jste byli ohodnoceni ČEZem vy? Nemám tušení s čím to porovnat. Vím, že i když nepodepíši smlouvu, tak na pozemek břemeno zapíší i bez mého podpisu. Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

georgina*
hodnocení

2x

My sice nemáme zkušenost s ČEZem, ale s jinou firmou a ta si naúčtovala za to, že naše kanalizační trubky z ČOV vedou přes jejich pozemek v délce pouhých cca 5 m, a za to jsme jim zaplatili 12 tisíc Kč. A jestli jim to nepodepíšete, pochybuji, že oni to budou moci zapsat do katastru. Katastr jim to nezapíše bez platné smlouvy! Zkuste smlouvat.

hodnocení

0x

Podle mě, berte co nabízejí...víc Vám nedají a jak píšete, stejně si udělají nakonec co chtějí.

ferda6
hodnocení

0x

Přímou zkušenost s tímhle problémem tu možná nikdo mít nebude. Podle ( pravnik.cz/... by skutečnou hodnotu věcného břemene mohl určit soudní znalec. Otázkou je, zda by cena odhadu nepřesáhla vlastní hodnotu VB. Leda by i odhad zaplatil oprávněný.

uska*
hodnocení

Děkuji za reakce. Kabely jsou vedeny přes můj pozemek a pozemek Dráhy. Včera jsem zjistila, že Čez zaplatil Českým drahám za věcné břemeno 6x více než nabídl nám. Jasně v přepočtu na l m uloženého kabelu. A tak asi zkusím vyjednávat, vlastně nemohu o nic přijít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]