Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrola komínů, kolik zpráv?

Od: sagi* odpovědí: 14 změna:

Nechal jsem si zkontrolovat komín , který má 2 průduchy. Kominík mi tvrdil, že musí vydat pro každý průduch samostatnou zprávu, a tak jsem musel zaplatit 2x500.-Kč. Je to správné?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

moto*
hodnocení

1x

Není to správné, je to banditizmus. Hnal bych jej holí od domu.

banditizmus nebanditizmus, od loňska je na to zákon. Takže hnát holí by se nemuselo vyplatit.

hodnocení

0x

Podle mě je to individuální,ale nám taky účtoval cenu 2x. Sice dal "množstevní" slevu, když už lezl nahoru, ale opravdu zpráva byla na 2 průduchy.

robin1*
hodnocení

0x

Add absurdum: ještě, že mám rozumného revizáka na elektriku, při představě, že platím revizní zprávu za každý jistič zvlášť by mě asi omylo. Nedej bůh být majitelem činžáku s 20 komíny (průduchy). Já bych tedy typnul dva průduchy popsané v jedné zprávě, bo když si objednám dvouprůduch komín tak ho mám také na jedné faktuře bo příčka mezi průduchama je společná.*zed*

doplněno 13.07.12 19:10:

To magdon: A to máte na každý průduch revizi zvlášť nebo je to v jedné?

doplněno 13.07.12 19:34:

Už to bude tak magdon má asi určitě pravdu *plac*

Postavit komín s dvěma průduchama je jedna věc ale na každý průduch musí být revize.jestliže se použivají k odvodu spalin.

Na každý průduch zvlášť. A 2/3 průduchů neprošly a vyžadují opravu. Takže do 1 revizní zprávy by to šlo těžko napsat. (Mimochodem, ty revize stály 27000,00 Kč)

doplněno 13.07.12 19:29:

A mělo by se to každý rok dělat znova. Teda upřesním - nikoliv revize, ale "pouhé" kontroly (nepochopil jsem rozdíl).

hodnocení

0x

Mám na domě několik komínů, v každém je 8 průduchů. Myslíte, že by se mělo platit jako za 1? Jaký rozdíl je, jestli kominík kontroluje 2 průduchy v jedno komínovém tělese, nebo 2 průduchy, každý v jiném tělese? Pořád jde o 2 průduchy.

To magdon :

Zajímalo by mě, jak ten kominík identifikuje v té zprávě o provedené kontrole ty jednotlivé průduchy? U každého může být jiné zjištění! Průduchy žádné označení nenesou!

V případě že je více průduchu musí být průduchy označeny na nahlížecích dvířkách čiselně.Revize značí že průduch musí být skontrolován přístroji na tah a,kamerou na dehet a poškození,z venku stav pláště.komína.Nahlížet do komína jen zrcátkem neni revize i když někteří kominíci si tak ulechčují práci.Jde vám o bezpečnost nebo o pár korun? a co pojištovna?Koždý přístroj něco stojí a pracovat zadarmo taky nebudete i provoz auta na dopravu k zákazníkovi.

Chtěl bych jen upozornit, že revize se provádí pouze u zcela nových komínů před jejich uvedením do provozu. Kontrola se provádí v předepsaných iíntervalech u komínů již provozovaných. Při tom čištění průduchů před kontrolou je možno provést i svépomocí. Dále je nutno si uvědomit, že kontroly na rozdíl od revizí nejsou povinné. Pokud si vyčistíte komínový průduch svépomocí a jste přesvědčen, že je zdivo v pořádku, tak nemusíte kominíka volat. Při případném požáru domu by Vám museli znalecky dokázat, že požár vznikl od vadného komínového průduchu a při provozu tepelného spotřebiče, aby Vám pojišťovna mohla krátit plnění.

označení by ale nést měly. V mém případě je ve zprávě uvedeno číslo bytu, ke kterému průduch patří.

hodnocení

0x

Sagi, jsou oba průduchy používané pro odvod spalin? Taky mám komín se dvěma průduchy, ale jeden je dole a nahoře zaslepený.

• výchozí revizní zpráva
    Při vyhotovení nové spalinové cesty nebo při připojování či výměně spotřebiče, je nutné tuto zprávu vystavit dle vyhl. č. 111/1981 Sb

• periodická revizní zpráva
    Pro periodické revize spalinových cest dle vyhlášky č. č.111/1981 sb. Součástí periodické revize je i prohlídka a čištění.

doplněno 14.07.12 17:17:

novinky.cz/...

Milý bakaláři jirko2, vyhláška MV č. 111/1981 Sb. je dávno zrušená NV č. 91/2010 Sb.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]