Nejste přihlášen/a.
Nechal jsem si zkontrolovat komín , který má 2 průduchy. Kominík mi tvrdil, že musí vydat pro každý průduch samostatnou zprávu, a tak jsem musel zaplatit 2x500.-Kč. Je to správné?
Add absurdum: ještě, že mám rozumného revizáka na elektriku, při představě, že platím revizní zprávu za každý jistič zvlášť by mě asi omylo. Nedej bůh být majitelem činžáku s 20 komíny (průduchy). Já bych tedy typnul dva průduchy popsané v jedné zprávě, bo když si objednám dvouprůduch komín tak ho mám také na jedné faktuře bo příčka mezi průduchama je společná.
To magdon: A to máte na každý průduch revizi zvlášť nebo je to v jedné?
doplněno 13.07.12 19:34: Už to bude tak magdon má asi určitě pravdu
Postavit komín s dvěma průduchama je jedna věc ale na každý průduch musí být revize.jestliže se použivají k odvodu spalin.
Na každý průduch zvlášť. A 2/3 průduchů neprošly a vyžadují opravu. Takže do 1 revizní zprávy by to šlo těžko napsat. (Mimochodem, ty revize stály 27000,00 Kč)
doplněno 13.07.12 19:29:A mělo by se to každý rok dělat znova. Teda upřesním - nikoliv revize, ale "pouhé" kontroly (nepochopil jsem rozdíl).
Mám na domě několik komínů, v každém je 8 průduchů. Myslíte, že by se mělo platit jako za 1? Jaký rozdíl je, jestli kominík kontroluje 2 průduchy v jedno komínovém tělese, nebo 2 průduchy, každý v jiném tělese? Pořád jde o 2 průduchy.
To magdon :
Zajímalo by mě, jak ten kominík identifikuje v té zprávě o provedené kontrole ty jednotlivé průduchy? U každého může být jiné zjištění! Průduchy žádné označení nenesou!
V případě že je více průduchu musí být průduchy označeny na nahlížecích dvířkách čiselně.Revize značí že průduch musí být skontrolován přístroji na tah a,kamerou na dehet a poškození,z venku stav pláště.komína.Nahlížet do komína jen zrcátkem neni revize i když někteří kominíci si tak ulechčují práci.Jde vám o bezpečnost nebo o pár korun? a co pojištovna?Koždý přístroj něco stojí a pracovat zadarmo taky nebudete i provoz auta na dopravu k zákazníkovi.
Chtěl bych jen upozornit, že revize se provádí pouze u zcela nových komínů před jejich uvedením do provozu. Kontrola se provádí v předepsaných iíntervalech u komínů již provozovaných. Při tom čištění průduchů před kontrolou je možno provést i svépomocí. Dále je nutno si uvědomit, že kontroly na rozdíl od revizí nejsou povinné. Pokud si vyčistíte komínový průduch svépomocí a jste přesvědčen, že je zdivo v pořádku, tak nemusíte kominíka volat. Při případném požáru domu by Vám museli znalecky dokázat, že požár vznikl od vadného komínového průduchu a při provozu tepelného spotřebiče, aby Vám pojišťovna mohla krátit plnění.
Sagi, jsou oba průduchy používané pro odvod spalin? Taky mám komín se dvěma průduchy, ale jeden je dole a nahoře zaslepený.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.