Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám takovou malou lednici,jen na pivko a kosti pro psa atd a přestala jít,napadlo mě vymontovat termostat,jestli to není tím zkusit ji pustit na tvrdo.šla,tak jsem ji vypl a koupil nový termostat,ale ten přesný typ už nešel sehnat,obchodník mi sehnal jiný,podobných parametrů.namontoval,vše v poho,ale zdá se mi že jde ted v jednom kuse.A ted nevím jestli se nepotřebuje třeba jen nachladit,ale dva dny?je to klasika,chladnička a nahoře malý mražáček.
V čem by mohl být problém?Děkuji Honza.
Dobrý den, zdřejmě jste napojil termostat jinak. Pokud má lednice osvětlení, tak se podívejte zda svítí světlo když otevřete dveře nebo ne. Pokud nesvítí tak termostat místo aby zapínal a vypínal kompresor tak zapíná a vypíná světlo, dráty musíte přepojit.
doplněno 12.07.12 17:33:Pokud světlo funguje jak má, tak se nastavuje chlazení obráceně nežli u původního termostatu, kdy méně znamená více. Místo prvního stupně jede lednice naplno, tak otočte knoflíkem na nejvyší stupeň. Uvidíte co to udělá.
Termostat by měl mít polohu "0", kdy se lednice úplně vypne (nadoraz proti směru /většinou/ hodinových ručiček), tím by se jeho funkčnost (zapojení) měla nechat přezkoušet. Dále překontrolujte montáž kapiláry - konec by měl být připevněn k výparníku (mrazáku), tak jak to bylo předtím. Mohl by ale také být určen pro mrazničku, tedy pro dosažení nižší teploty, než má tento chladící okruh a proto nevypíná.
doplněno 15.07.12 15:56:Re (21:35): Termostat tedy bude v pořádku, jestli je ale teplotně určen pro tuhle lednici jisté není. Žárovka musí zhasínat, jak píše "jara1", jinak Vás stojí cca trojnásobek vlastního příkonu na energii + možné porušení teplotních poměrů v lednici.
Chlad se tedy ve výparníku tvoří, ale nějak se nemůže dostat do zbylého prostoru lednice. Buď je tam větrání které je nějak zakryté nebo někdy býval ještě další výparník v prostoru chlazení (mimo uzavřený mrazák, zapojen "za ním") na kterém byl správně umístěn (při jeho výstupu) konec kapiláry.
Jen pokus o radu. Aby se dalo (snad dobře) poradit, museli bychom vědět co tam kde je, jak je to konstručně udělané, aby to fungovalo, popř. mít jistotu, že termostat je správný.
zkusil jsem dnes vytáhnout kapiláru z té trubky co v ní vede a zavřít ji do výparníku.těsnení to umožnilo.A termostat vypl.jenže když ji dám zpět do trubičky,tak opět běží neustále.Ve výparníku je teplota -14 st.a víc.Ale v lednici je teplota plus 15.Kde může být chyba že je teplota taková jaká je?komprewsor běží,teplota klesá,ale jen ve výparníku,proč ne v lednici?je to malá 80 cm lednice jen na pivko atd co jsem psal prvně.Nejde mi do hlavy proč ve výparníku teplota klesá a v lednici ne,když je to asi jeden okruh a jeden kompresor.
Jak vám máme poradit když neodpovíte ani na rady které jste dostal. Ptal jsem se na světlo, co když světlo stále svítí a ohřívá prostor v lednici. Pokud je ve výparníku - 14 a v lednici + 15 je výparník vůbec v lednici?
Nono,termostat je zapojen správně a světlo vypíná při zavřených dveřích a opravdu je ve výparníku mínus 14 a v lednici plus 15.
Tento typ termostatu jsem nesehnal,nikde na netu není,na polském netu jsem našel alespon pareametry termostatu a poslal prodejci.Nabídl mi jiný,podobný parametry k tomu prvnímu.Já nevím jak je to možné aby ve výparníku bylo minus 14 a v prostoru chladničky plus 15 Od kompresoru vedou tři trubičky,jedna dovnitř lednice a ty dvě k černému žebrování na zádech lednice.kldyby bylo málo chladiva,nebyl by mamražený mrazák,já jen nevím,proč mi nepouští chlad do lednice a je jen v mražáčku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.