Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těsný spoj na sání vodárny

Od: dada1 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

na sání vodárny (mezi PPR rozvodem a čerpadlem) mám k dopojení použito cca 0,5 m sací hadice upevněné sponami na hydrauliku na mosazné hadičníky. I když je uchycení hadice navlečené na hadičník prokazatelně pevné nebude zřejmě dokonale těsné jelikož v té průhledé hadici při sání spatřuji pohyb malého množství vzduchových bublin. Jako řešení vidím před dotažením spony na hadici hadičník opatřit nějakým těsnícím materiálem, který po dotažení hadice bude dokonale těsnit. Jelikož je hadčník téměř hladký, teflon.páska mi nepřijde ideální. Jak by jste to řešili vy?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

colombo*
hodnocení

0x

Můžeš to například vyřešit namazáním sikonovým tmelem. Až tam totáhneš sponu, tak se silikon vytlačí z drážek a dotěsní spoj.

Já is ale myslím, že máš spíš moc dotažení spony na sací hadici. Tím se hadice zdeformuje a v jednom místě nedoléhá na hadičník.

Já jsem to řešil provizorně tak, že jsem mezeru mezi koncem hadice a hadičníkem omotal elektrikářskou izolační páskou. Ta měla zabránit přisávání vzduchu do čerpadla. Na některých nístech to pomohlo, na některých to nepomohlo - a tam jsem zjistil, že mám v sací hadici malou prasklinu. Tudy se mi tam dostával vzduch.

Pokud bys to chtěl vyřešit stoprocentně, tak navrhuji použít hadici s nalisovanými koncovkami a nějaké šroubení utěsněné na teflonovou pásku.

zakus*
hodnocení

0x

šroubovým spojením

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]