Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, co se sousedem, který mě nechce pustit na svůj pozemek, abych si mohl opravit svoji nemovitost? Jinudy nemám ke své zadní části nemovitosti přístup, než přes jeho pozemek. Domluva a dohoda s ním není možná, tento stav trvá již několik let, je velmi arogantní, buď tvrdí, že v uvedený den nebude doma, nebo huláká, že celý pozemek je jeho soukromý majetek. Letos na jaře dokonce necelý metr od mé nemovitosti pohřbil svého psa, na místě, kde je velký spodní pramen vody. Nevím už si rady, myslíte, že pokud požádám policii, pomůže mně v tom smyslu, že porušuje stavební zákon a bude toto řešit jako přestupek? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, děkuji moc za odpověď, velmi jste mně pomohl. Na obecní úřad se se žádostí o pomoc obrátím. Když psa zahrabával, tak jsem u toho nebyl,tak nevím, jestli tam hodil nějakou desinfekci.
Souhlas s Hejkalem, ještě bych doplnil, že na Vašem místě bych se věci, vstupu na sousední pozemek, za účelem údržby stavby, zkusil obrátit na stavební úřad. Ve svém podání bych navrhnul stavebnímu úřadu aby vydal ve věci rozhodnutí, o tom, že je Váš soused povinnen v předem dohodnutém termínu, Vás vpustit na svůj pozemek a umožnit Vám údržbu Vaší stavby.
Jelikož výše uvedené bývá občas i součástí rozhodnutí o stavebním povolení, tak mám za to, že takovéto rozhodnutí ač není běžné lze vydat (nemusel by jste se obracet na soud). Bude však záležet, na personálním obsazení Vašeho stavebního úřadu, a zejména na tom jak se stím dokáže poprat.
Kolikrát i pomůže, šetření úřadu na místě a poučení souseda, o tom, že Vaše žaloba u soudu bude bezesporu úspěšná, a soused ponese náklady vymáhacího řízení (v prvním kole bez právníka od 3000 kč)
vevay, obrátil bych se na obec, aby pomohla řešit problém. Často stačí, když starosta na vsi řekne sousedovi... Josefe, neblbni, pusť ho na pozemek, jinak to budu muset řešit a to se mi nechce...
Nebo požádat jiného souseda, který kamarádí s Vaším sousedem...
doplněno 11.07.12 09:36:Ne každý důchodce je prevít, ale když se takový najde...to je očistec...
Dobrý den Milane, půjdu do toho písemnou formou. Se sousedem tady nikdo nekamarádí, šťourá do všech, jako invalidní důchodce má spoustu času a starost o druhé je u něj na prvním místě. Přeji pěkný den
Když je tak ,,nepřizpůsobivej,,a do všeho vrtá,tak v případě,že by to byl ještě invalidní důchodce mladšího,než důchodového věku,tak bych mu asi vzkázala,že mu ten jeho invalidní důchod nechám prověřit.Já vím,je to asi ,,blbost,,ale s některýma nic nehne,pokud sami se nebudou aspoň trochu něčeho obávat.Tu hygienu kvůli tomu pohřbenému psovi bych ale zavolala určitě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.