Nejste přihlášen/a.
dobry den,potrboval bych poradit jak osetrit strou kovanou kramli proti korozi.abych ji mohl znovu pouzit do exterieru-prosim jen ne zadne barvy.diky
Podívejte se na googlu na patinování a moření železa a ostatních kovů. Chemických lázní a způsobů je velké množství. Další možnost je galvanické pokovení. Tím lze též vytvořit řadu povrchů dle přístupu k chemikálijím. Jako zdroj SS proudu běžně používám nabíječku. Takto lze chromovat na černo, niklovat , zinkovat nebo mědit. Když se jedná o pár kousků, nechá se to doma zvládnout.
Různých kramlí jsem v životě viděl hromady, ale nikdy jsem neviděl nikoho, kdo by je nějak ošetřoval. Maximálně tak očistit drátěným kartáčem. Osobně si myslím, že když kramli budu máčet v oleji, tak omezím její funkčnost.
To já už několikrát ošetřenou kramli viděl. Naposledy někde v interiéru stylové restaurace, kde byl odhalený krov. Jak bych máčením v oleji omezil její funkčnost? Jako že bych ji materiálově poškodil při máčení zastudena v olejové lázni? Ztratila by pevnost? Tuhost? Houževnatost? A představa, že by naolejovaná kramle vylézala ze dřeva, je myslím také lichá - při zatkoukání hřebíků do dřeva také někteří mažou... Takže já bych to opískoval, případně pořádně obrousil, namočil do lázně a pak v hadru usušil...
kramli chci osetrit protoze potrbuji stahnout dva tramy u nove roubenky a nechci ji mit rezavou.ani aby mi olej pomalu vzlinal do dreva.
Já osobně bych věřil tomu zakalení v oleji. Rozhodně bych nevěřil tomu, že na ní zůstane tolik oleje (pokud vůbec nějaký), že by kvůli tomu klouzala ven, či olej barvil dřevo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.