Nejste přihlášen/a.
Zdravím, procházíme renovací bytu v paneláku a trápí nás podlahy. Chceme je srovnat do jedné úrovně. Nynější stav - v pokojích parkety dubové, pod nimi hobra a granulovaná struska; na chodbě struska a dřevotřískové desky s nalepeným linem. Moje představa je vyrovnání podlah do jedné úrovně a nalepení PVC do všech pokojů. Pozvala jsem si firmu a ten mi 60 m2 odhadl na 103 tis., což mě málem položilo. Chtěl strusku odstranit a nahradit liaporem, hobru odstranit a nahradit farmacellem. Nejsem si jistá postupem a cena se mi nezdá. Prosím o radu, jak podlahu vyrovnat? OSB desky na strusku, nebo farmacell, nebo samonivelačku? Kritériem je i cena a samozřejmě provedení. Nechci aby mi sousedi zvonili na zvonek (jsme v 1 NP) a taky nechci aby podlaha vrzala. Četla jsem, že lino na OSB deskách může otlačit vzorek z desek, ale když jsou broušené s perodrážkou, tak se mi to nezdá. Díky za rady
Řešil jsem podobnou věc,ale jen ve dvoupokojích.Cca 30 m2.Parkety,hobra a struska.Podlaháři chtěli liapor,osb desky a na to vinyl.cena cca 45tis se vším.Pak přišel jeden chytrej pán a řekl že liapor je na nic.Tak jsem ho poslechl,potvrdilo více lidí,prostš to nikdy nebude pevná podlaha.Sám jsem vytrhal parkety a hobru,vyvezl strusku(ušetřeno 7tis.)Dostal se tak na panel.Zavolal na firmu,která ma na starosti panelák a u statika zjistil jak s betonováním./není čeho se bát mi bylo řečeno)
Následovalo 2cm kroč.pol.kary a betonov.potěr.Nyní to zraje a do 14ti dnů budou pokládat vinyl.Cena?Srovnatelná s liaporem,ale hlavně je to na furt.Je pravdou,že jsem si beton sám vytahal a docela jem se nadřel
Aha supr řešení. Jen mám strach, kvůli tomu, že jsme v 1 NP. Aby se to všechno přes beton. potěr neozývalo a taky z hlukové "neizolace". a přímo na betonový potěr lino? nebude s tím problém? nebo ten potěr je tak hladký a rovný?
Já tak řešil z důvodu katastrofálního stavu parket a hobry pod tím.Nebylo to v jedné rovině,podlaha byla hodně křivá.Když jsem kupoval byt,tak byl všude koberec.
Hluk není problém,proto se dávalo 2cm kroč.pol. a navíc i vinyl co budu dávat pohlcuje částečně hluk.Na beton se musí dát stěrka,záleží jak se povede beton,alenevěřím,že by Vám to udělal někdo tak hladké(ale třeba se pletu)
Strach v 1NP?Já to dělal v šestém
Ještě s tím hlukem,ptal jsem se sousedů a parkety,hobra a struska není zrovna super na izol.hluku.Sousedy nad sebou slyším a to potvrdilo více lidí v baráku.Ale je to panelák a dá se to očekávat.Jinak já měl cca 2,5cm strusky(spíše černej písek,nevím jestli je to zrovna struska)
Můžete mi ještě jenou napsat jak jsou ty vrsty za sebou? Na beton černý písek 2,5 cm, pak kroč. podl. a pak vinyl?
niko,
o jak velký výškový rozdíl se jedné? nevyhovují parkety či na chodbě lino na dřevodeskách? Proč je nutné vybrat vše až na podklad?
Proč by se měl podklad vynést pryč a dát jiný?
Jak teď nadávají sousedi pod Vámi na hluk?
Dřevotříska s linem na chodbě je cca o 1 cm níže než podlaha v místnostech. Parkety se nám nelíbí, proto je chceme pryč. Sousedi zatím nijak nenadávají a to přítel hraje na kytaru. Proč by se to mělo dát všechno pryč, nám pan podlahář nesdělil. Prostě to asi vzal z gruntu, ale na to jaksi nemám, dát za podlahy 103 tis.
My jsme sundali kovové zárubně a tím se i celistvost pakret na vstupu porušila a trochu strusky vylezlo. Asi by bylo lepší to vyfotit, ať máte představu.
doplněno 10.07.12 19:06:tady foto
niko, určitě je více řešení...
vytrhat parkety, odstranit lino, kontrola dřevotřísky.. dorovnat výškově do roviny...a už potřebuji další informace..jak vysoko můžete jít? Jste omezeni nějakou výškou?
ICQ 55180641, skype. milancukrar
Děkuji moc za poskytnuté rady! Až budete mít cestu, přijeďte zkontrolovat, jak jsme byli úspěšní! Díky Veronika
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.