Nejste přihlášen/a.
Zdravím milí rádcové brzy budu realizovat dřevěný pláňkový plot, pláňky jsem ohobloval a obrousil a teďka řeším dylema čím je napustit proti plísní a houbám a jakou povrchovou úpravu jím dát. Jesli náhodou někdo nemáte zkušenosti s nějakou trvanlivou barvou nebo tenkovrstvou lazurou. Díky za rady.
Proti plísním a vůbec ´všemu vošklivýmu´ je výborný Lastanox, ale pozor - je jedovatý i pro lidi (a jiná ´zvířata´ ) - takže k domácímu zvířectvu, malým dětem apod. je nevhodný (náhodný dotek nevadí, ale olizování třeba ano). Aplikuje se nátěrem či namočením, barvu dřeba mírně změní (namoří) do zelenkava.
Já to řešil tak, že jsem nejprve nehoblované řezivo opálil až do černa propanbutan hořákem, pak jej nechal dva měsíce opršet a poté když dřevo zesvětlalo jsem jej vykoupal v naředěném luxolu. Výhodou bylo, že plot délky 15m byl vymáchanej za jednu hodinu, a hlavně že narozdíl od štětce či válečku luxol zatekl doopravdy všude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.