Nejste přihlášen/a.
Ahojky začala jsem žít zdravě a to se vším všudy, má otázka zní jak na domácí šlehačku, na netu je několik receptu, máte s tím někdo zkušenosti? Díky moc
Dobrý den.
Dělala jsem jen domácí šlehačku s jogurtem. A to tak, že do tlakové nádoby na šlehačku jsem ke smetaně přidala jogurt a kakao.
V každém případě, připravíte-li si šlehačku doma z kupovaných surovin (mléko, máslo, žloutky), stejně vlastně domácí není a se zdravou výživou nemá moc společného.Těžko máte k dispozici krávu a domácí mléko, z kterého se sbírá smetana.
Jak říkám, není zdravá a není domácí. Bez domácího mléka to nejde.
Zdravá domácí šlehačka? Buď jak píše Míša, koupit 33% smetanu ke šlehání nebo od někoho kdo má krávu a sbírá smetanu koupit tuto a doma vyšlehat. Zdravé to sice moc není ale chutná výborně. Neumím si představit co by bylo zdravého a dobrého na šlehačce mléko + žloudek.
doplněno 10.07.12 09:16:Koukla jsem na net na recepty, fujtajbl, snad v nouzi nejvyšší a dokonce některé recepty uvádějí místo másla rostlinný tuk.
Kde se v lidech bere přesvědčení, že šlehačka není zdravá? Není zdravé pouze přejídání se šlehačkou. Čistý tuk z mléka je problém? Jen při velké spotřebě může být zvýšený příjem tuku důvodem k obavám z obezity, ale jistě ne z poškození zdraví.
Na rozdíl od kupovaných "šlehaček", tedy našlehaného řepkového oleje a kdoví co všeho ještě, podle vkusu každého - ne, soudruha ne - výrobce.
Kdo má možnost kupovat mléko od zemědělce, jako my, má vyhráno. Smetana, tvaroh, a vše čisté.
Koupit 33%ni smetanu ke slehani, poradne vychladit, ja ji davam na nejakou dobu do mrazaku a uslehat. Musi byt pekne tuha, ale nesmi se to prehnat, aby z toho clovek neudelal maslo. Delam slehackovy dort a slehacka vydrzi tuha i 3 dny.
My se snažíme jíst zdravě. Šlehačku standartně používám . Dělám domácí tvarohové nanuky, pribináčky, paštiku . Nebo dávám zakysanou smetanu. Ale šlehačka je lepší. Snažím se žít jako před staletími a vycházím se stejné kuchyně. Podle mě největší problém dnes jsou chemikálie v jídlu, nedostatek pohybu a cukr.
Asi vás neuspokojím, ale klasika : 2 šlehačky, 2 tvarohy , smíchat , podle nálady a chuti dávám cukr nebo se mi osvědčila trochu pomerančové šťávy do vody od Jupí. Potom dávám do podobných formiček. hospodynkam.cz/... , když to vyndávám trošku to nahřeju teplou vodou pouze z venku. Strčím to pod teplou vodu z kohoutku.
Máme rádi Míšu a ta cena je příšerná. Takže domácí výroba.
Jestli to někdo děláte jinak, pochlubte se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.