Domácí šlehačka

Od: Datum: 09.07.12 22:33 odpovědí: 11 změna: 10.07.12 19:02

Ahojky začala jsem žít zdravě a to se vším všudy, má otázka zní jak na domácí šlehačku, na netu je několik receptu, máte s tím někdo zkušenosti? Díky moc


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ron*
Datum: 10.07.12 09:02
 

Dobrý den.

Dělala jsem jen domácí šlehačku s jogurtem. A to tak, že do tlakové nádoby na šlehačku jsem ke smetaně přidala jogurt a kakao.

V každém případě, připravíte-li si šlehačku doma z kupovaných surovin (mléko, máslo, žloutky), stejně vlastně domácí není a se zdravou výživou nemá moc společného.Těžko máte k dispozici krávu a domácí mléko, z kterého se sbírá smetana.:)

doplněno 10.07.12 09:23:

Jak říkám, není zdravá a není domácí. Bez domácího mléka to nejde.

 
Datum: 10.07.12 09:05
 
avatar

Já znám domácí šlehačku jenom jako našlehanou smetanu ke šlehání 33%. Tak to je pro mě novinka. *hi*

 
Datum: 10.07.12 09:12
 
avatar

Zdravá domácí šlehačka? Buď jak píše Míša, koupit 33% smetanu ke šlehání nebo od někoho kdo má krávu a sbírá smetanu koupit tuto a doma vyšlehat. Zdravé to sice moc není ale chutná výborně. Neumím si představit co by bylo zdravého a dobrého na šlehačce mléko + žloudek.

doplněno 10.07.12 09:16:

Koukla jsem na net na recepty, fujtajbl, snad v nouzi nejvyšší a dokonce některé recepty uvádějí místo másla rostlinný tuk.

 
Od: dobreazdravecz
Datum: 10.07.12 09:48
 

Kde se v lidech bere přesvědčení, že šlehačka není zdravá? Není zdravé pouze přejídání se šlehačkou. Čistý tuk z mléka je problém? Jen při velké spotřebě může být zvýšený příjem tuku důvodem k obavám z obezity, ale jistě ne z poškození zdraví.

Na rozdíl od kupovaných "šlehaček", tedy našlehaného řepkového oleje a kdoví co všeho ještě, podle vkusu každého - ne, soudruha ne - výrobce.

Kdo má možnost kupovat mléko od zemědělce, jako my, má vyhráno. Smetana, tvaroh, a vše čisté.

 
Datum: 10.07.12 10:11
 
avatar
Babička dělala šlehačku doma. Ohřála mléko od krávy, to se dalo do odstředivky, na jedný straně teklo odstředené mléko, na druhý smetana. Z ní dělala máslo. Když chtěla šlehačku tak smetanu dala ještě jednou do odstředivky. To pak byla lahůdka.
 
Datum: 10.07.12 10:17
 
avatar

*smich* Zdravá šlehačka? Bez cholesterolu? Domácí? Dietní? *haha*

 
Od: pb®
Datum: 10.07.12 10:21
 

Koupit 33%ni smetanu ke slehani, poradne vychladit, ja ji davam na nejakou dobu do mrazaku a uslehat. Musi byt pekne tuha, ale nesmi se to prehnat, aby z toho clovek neudelal maslo. Delam slehackovy dort a slehacka vydrzi tuha i 3 dny.

 
Od: lolaprasatkova
Datum: 10.07.12 11:26
 

My se snažíme jíst zdravě. Šlehačku standartně používám . Dělám domácí tvarohové nanuky, pribináčky, paštiku . Nebo dávám zakysanou smetanu. Ale šlehačka je lepší. Snažím se žít jako před staletími a vycházím se stejné kuchyně. Podle mě největší problém dnes jsou chemikálie v jídlu, nedostatek pohybu a cukr.

 
Datum: 10.07.12 11:30
 
avatar

Lolo, dejte recept na tvarohový nanuk. Prosííím. *hej*

 
Od: lolaprasatkova
Datum: 10.07.12 13:53
 

Asi vás neuspokojím, ale klasika : 2 šlehačky, 2 tvarohy , smíchat , podle nálady a chuti dávám cukr nebo se mi osvědčila trochu pomerančové šťávy do vody od Jupí. Potom dávám do podobných formiček. http://www.hospodynkam.cz/hos…19-1-formy-na-zmrzlinu-nanuky , když to vyndávám trošku to nahřeju teplou vodou pouze z venku. Strčím to pod teplou vodu z kohoutku.

Máme rádi Míšu a ta cena je příšerná. Takže domácí výroba.

Jestli to někdo děláte jinak, pochlubte se.

 
Datum: 10.07.12 19:02
 
avatar

Bezva, bezva! Míšu, toho já můžu, ale vždycky mě u pokladny rozbolí kolena, jak je mám pro korunu provrtaná. :DA tohle je bezva. Vyrobím, když budu hlídat kluky vnoučky. Děkuju *pusa*

doplněno 10.07.12 19:04:

https://www.poradte.cz/volna-…ereny-recept-na-zmrzlinu.html ;)

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.