Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
tak jsem díky poradte.cz konečně sehnal slušnou firmu, která by mi měla udělat plastová okna, ale nastal drobný problém. Ve oné firmě mi řekli, že bydlím v památkové zóně a měl bych mít povolení od památkářů a od majitele domu. Okna mi do bytu klidně dají, ale nedoporučují to... mám se pokusit to udělat standardní cestou. Tak se chci zeptat...
1) Mám poslat na stavební odbor "prosbu" o výměně oken, existuje na to nějaký předepsaný formulář?
2) Existuje nějaký zákon, který říká, co musím a co nemusím ohlásit na stavební odbor?
3) Jaká je úspěšnost u památkářů (okna do dvora)?
4) V dopise, který budu posílat na městkou část a památkáře se chci odvolat na nějaký zákon, vyhlášku či něco, nevíte na čem se to dá stavět?
Děkuji
1) Na stavební odbor podejte žádost o informaci jak v daném případě dané konkrétní stavby postupovat
2) Ano existuje je to stavební zákon
3) Záleží na statutu dané památkové zóny (např u nás je zóna kvůli dálkovému pohledu na pomník a okna se neřeší)
4) Na ničem prostě požádejte památkáře o stanovisko a popište je stejně jako zde, s důrazem že se jedná o okna do dvora, případně argumentujte tím, že Vopršálkovi od vedle to povolili památkáři před třema rokama také.
Jakube zkusil bych se poptat, tam kde plasťáky již mají zda to nějak řešily
Zájímal sem se o stejný problém.Zašel si na stavební úřad a tam mi bylo sděleno,že můj byt se nachází v určité památkové zóně.Ty zóny jsou rozděleny podle určitých kritérií.Ale po tom sem už nepátral.Jelikož sousedka,měnila okna před mnoha lety(jako první v domě)musela požádat o rozhodnutí,to jí bylo uděleno a vztahuje se prej na celý dům.Možná se paní úřednici nechtělo znova vypisovat papíry.Akorát musíte dodržet nějaká kritéria,jako barvu a rozdělení oken
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.