Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skladba podlahy a 2 cm polystyrenu

Od: vipe* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

plánuji rekonstrukci podlahy a mám k dispozici pouze 8 cm. Podlaha betonová deska, hydroizolace a těch 8 cm. Bude stačit 2 cm EPS 100Z , 4 cm beton, dlažba cca 1,5 cm. Je to cca 35 m2.

Děkuji za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cepagis*
hodnocení

2x

Když hydroizolaci, tak předpokládám, že pod podlahou již nic není (nižší patro, suterén). Já bych dal alespoň 4cm (doporučeno pro nepodsklepené budovy), ale když se nedá jinak, asi i ty 2cm pomohou. Proč nemůžete jít níže? Nechcete vybourávat podkladový beton?

vipe*
hodnocení

Pod podlahou už nic není. Betonová deska je celkem nová a vybourávat to opravdu nebudu. Jde mi o ty 4 cm betonu na polystyrenu zda to nebude praskat. Nechce se mi dávat 6 cm betonu bez polystyrenu, myslím že i ty 2 cm je lepší než nic, ale aby stačila ta síla betonu 4 cm na polystyrenu.

Klidne dejte 2 cm EPS 100Z a 4 cm betonu, kvalitního, suššího a hutnit beton (nemyslím žábou, ale boucháním třeba hladítkem)

doplněno 09.07.12 19:41:

bez kari sítě!

(a bez perlinky taky)

doplněno 09.07.12 20:31:

Já bych to latí nehutnil, ale hladítkem.

vipe*
hodnocení

Díky za odpovědi. Ještě upřesnění do toho betonu mám dát kari síť nebo nemusím. Počítal jsem bez sítě.

v
hodnocení

Jo a beton nechám dovést na sklopce z betonárky polosuchej, kterej pouze doředím v míchačce a navozím v kolečku na místo. Hutnit budu třeba latí.

vipe*
hodnocení

OK. Dám na Vaši radu.

Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]