Dobrý den. Tuto radu, jsem viděla v nějakém pořadu v televizi. Vyzkoušela jsem jí doma, když jsme polévku, odstavili na vedlejší plotýnku, která byla zapnutá. První, jsem chtěla kastrol vyhodit. Namočila jsem ho, vodu s pískem. Stěrkou, jsem po chvilce ze dna, odškrabala hustou, připálenou hmotu. Do kastrolu, jsem nalila COLU, normální na pití, jen na dno a dala vařit, pomalu, jen bublat. Stěrkou jsem jezdila po připáleném dně a krásně se dno čistilo. Za chvilku máte hrnec čistý. Jen můj názor.
psipacka*
Fakt collu? Já připálila hrnec (spíš uplně spálila) a nejde to z něj ničím. Tak tohle zkusím
kdyz je to fest spalene, tak sul atd moc nestaci, musi se to nechat opravdu par dni odmocit a pak to cerne "odvaret", parky, vajicka, brambory atd, za mesic to bude bile, kdyz to pokazde pri myti profrcnete piskem na nadobi
Ta cola mě inspirovala k názoru, že by připálený hrnec mohla vybělit kyselina citrónová - zkusit do hrnce, zbaveného připálených nánosů, nasypat půl pytlíku kyseliny a mírně zředit třeba půl litrem vody. Povařit a uvidí se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.