Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou barvu na okna

Od: alpi* odpovědí: 6 změna:

Hezký den, chtěl jsem na chalupě měnit okna. Zkusil jsem obrosit jedno ( okna jsou velmi stará ještě kolíčkovaná) dřevo nádherné . Rozhodl jsem se všechna okna obrousit a natřít.Chtěl bych poradit co je lepší lazura, aby dřevo vyniklo,nebo emajlová barva. Chalupa je v 650 m nad/m dost drsná zima Díky:)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Pokud chcete nechat vyniknout strukturu dřeva, doporučuju polyuretanový bezbarvý lak (mat nebo polomat), pod něj je možné udělat napouštěcí nátěr např. naředěným nitrocelulózovým leskem (při hodně savém podkladu - dřevu). Polyuretan má výborné mechanické vlastnosti a odolnost vůči povětrnostním vlivům.

Pokud zvolíte barvu, doporučuju taky polyuretan.

lolaprasatkova

Stačí když se to namoří. My zrovna mořili o víkendu a natírali chajdu. Zeptám se manžela a ještě vám napíšu. Hlavně, že jsem tu plechovku držela v ruce. Máme chatu u rybníka několik let. Je celá dřevěná, dřevo jsme pouze natřeli proti plísní a škudcům. Potom moříme na příslušnou barvu. Vzali jsme si příklad z Finska tam se to dělá stejně.. Akorát ta cena. Ale zase to vypadá nádherně.

alpi*
hodnocení

Byl bych moc rád, kdyby jste mi poslala název mořidla:)

hodnocení

0x

Na takovejch starejch chaloupkách bývala okna natřená na bílo. Nebylo to taky tak? Pokud ano, natřel bych je zase na bílo a s úspěchem používám barvy Tikkurila.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Minulý rok jsme natírali všechna okna (euro okna) lazurou - odstín palisandr. Vypadají dobře, krásně vynikla kresba dřeva.

hodnocení

0x

na vše už používám jen Remmers!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]