Nejste přihlášen/a.
Hezký den, chtěl jsem na chalupě měnit okna. Zkusil jsem obrosit jedno ( okna jsou velmi stará ještě kolíčkovaná) dřevo nádherné . Rozhodl jsem se všechna okna obrousit a natřít.Chtěl bych poradit co je lepší lazura, aby dřevo vyniklo,nebo emajlová barva. Chalupa je v 650 m nad/m dost drsná zima Díky
Pokud chcete nechat vyniknout strukturu dřeva, doporučuju polyuretanový bezbarvý lak (mat nebo polomat), pod něj je možné udělat napouštěcí nátěr např. naředěným nitrocelulózovým leskem (při hodně savém podkladu - dřevu). Polyuretan má výborné mechanické vlastnosti a odolnost vůči povětrnostním vlivům.
Pokud zvolíte barvu, doporučuju taky polyuretan.
Stačí když se to namoří. My zrovna mořili o víkendu a natírali chajdu. Zeptám se manžela a ještě vám napíšu. Hlavně, že jsem tu plechovku držela v ruce. Máme chatu u rybníka několik let. Je celá dřevěná, dřevo jsme pouze natřeli proti plísní a škudcům. Potom moříme na příslušnou barvu. Vzali jsme si příklad z Finska tam se to dělá stejně.. Akorát ta cena. Ale zase to vypadá nádherně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.