Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nátěry na chalupě

Od: libuschka* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
koupila jsem akrylátovou bílou barvu na dřevěné podhledy (očištěná prkna)a trámy na chalupu. Po nátěru se mně však cca po 2 hodinách objevily praskající bublinky a barva se odlupuje. Prosím, poraďte. Má vliv velká teplota (cca 27ˇC)? nebo příliš vyschlé dřevo?
Děkuji Libuše

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

robin1*
hodnocení

2x

Krom toho, že je mi líto Vaší chalupy (použil bych něco co lze snadněji odstranit, a je prodyšnější), tak lze konstatovat, s pravděpodobností hraničící z jistotou, že Váš problém je dán kombinací "neprodyšné" akrylátové barvy, vysoké teploty vzduchu (barva zaschne nejdřív na povrchu), nižší teploty dřeva (ještě se neohřálo na teplotu vzduchu a barva nejbílže k němu schne pomaleji), a z toho plynoucího následného odparu vodní páry ze spodní vrstvy barvy.

Jinak řečeno voda uzavřená akrytovým nátěrem uvnitř dřeva se mění na vodní páru a tato Vám nadzvedává Vámi provedený nátěr.:)

libuschka*
hodnocení

Děkuji. Zkusím se nad tím zamyslet.

uska*
hodnocení

0x

Píšete očistěná prkna ... jak očistěná? od bláta? Jsou prkna napuštěná? Mají nějaký základ? Byla dřív namořena? Natřená? ČÍM? Trošku upřesněte dotaz.

libuschka*
hodnocení

Dobrý den,

prkna a trámy byla natřena původně barvou, emailovou, nátěr jsme odstranili brusnými papíry. Prkna napuštěná nejsou ani namořena. Děkuji

Libuše

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]