Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupila jsem akrylátovou bílou barvu na dřevěné podhledy (očištěná prkna)a trámy na chalupu. Po nátěru se mně však cca po 2 hodinách objevily praskající bublinky a barva se odlupuje. Prosím, poraďte. Má vliv velká teplota (cca 27ˇC)? nebo příliš vyschlé dřevo?
Děkuji Libuše
Krom toho, že je mi líto Vaší chalupy (použil bych něco co lze snadněji odstranit, a je prodyšnější), tak lze konstatovat, s pravděpodobností hraničící z jistotou, že Váš problém je dán kombinací "neprodyšné" akrylátové barvy, vysoké teploty vzduchu (barva zaschne nejdřív na povrchu), nižší teploty dřeva (ještě se neohřálo na teplotu vzduchu a barva nejbílže k němu schne pomaleji), a z toho plynoucího následného odparu vodní páry ze spodní vrstvy barvy.
Jinak řečeno voda uzavřená akrytovým nátěrem uvnitř dřeva se mění na vodní páru a tato Vám nadzvedává Vámi provedený nátěr.
Píšete očistěná prkna ... jak očistěná? od bláta? Jsou prkna napuštěná? Mají nějaký základ? Byla dřív namořena? Natřená? ČÍM? Trošku upřesněte dotaz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.