Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Únik vody u zapuštěného bazénu

Od: jirikv* odpovědí: 10 změna:

dobrý den , v poslední době zjišťuji u zapuštěného venkovního bazénu nadměrný únik ( odpařování) vody. Bazén je zastřešený. Nyní v těchto vedrech hojně využívaný dětmi, přes den odkrytý. Ze začátku sezóny byl dení úbytek max. 3mm nyní 1,5 cm denně. Plocha bazénu je 20m2 , hloubka 1,5 m. Venku jsou již týden vedra přes 30 stupňů a teplota vody okolo 28. Filtrace běží cca. 5 hodin denně.

Určitě to není normální pokud za posledních 10 dnů ubyde 1,5 cm vody denně. Nevím co dělat. Pokud by byla prasklina v trubkách tak by se snad závada projevila již dříve , to samé prasklina ve skimeru. Samozřejmě děti skáčou do vody , venku je horko, voda je teplá. Může to mít souvislost s filtrací a nebo taková ztráta je způsobená provozem bazénu a přirozeným odpařováním. Odpařuje se voda výrazně více pokud je tak teplá , filtrace je v provozu a panují tak vysoké teploty. Děkuji za radu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesyk*
hodnocení

1x

Trošku jiný případ, ale za pozornost stojí. Mám známého a ten má bazén v baráku, nic moc, 8x4m a protože ho vytápí na 32°C, tak si nechal namontovat odvlhčovač vzuchu a DENNĚ mu to pohltí cca 200l vody. No jo, voda je prevít. Jak je teplá, tak mizí...

jirikv*
hodnocení

Děkuji Vám za radu a naději že to je opravdu jen odpařená voda

zajixxx*
hodnocení

0x

Neřešil bych, pokud ztracená voda nedělá neplechu, tak bych to neřešil... xD alespoň si bazén užije trochu čerstvé vody občas :p

jirikv*
hodnocení

díky za odpověď. Jakou může ztracená voda dělat neplechu? Každý den dopouštět je problém a faktura za vodu taktéž. Chtěl jsem poprosit někoho kdo tomu trochu rozumí , má bazén , a umí říci jaký může být při vedrech a běžném provozu přirozený únik vody odpařováním a provozem. Děkuji.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Voda se ve vedrech hodne vyparuje, a hodne si ji plavci odnaseji ven z bazenu... neni to velka ztrata.

jirikv*
hodnocení

děkuji za odpověď a naději že to nebude nic vážného... Opravdu si myslíte že 1,5 cm za den ( teplá voda v bazénu , vedra , běžný provoz - dvě děti každý den párkrát v bazénu...) je normální a nejedná se například o prasklý skimer nebo potrubí.

ferda60*

Odpařuje se teď v létě skutečně poměrně dost. Ze zajímavosti jsem nahlédl na stránku amatérského meteorologa v Počátkách, který uvádí i přepočítaný denní odpar vody v mm. Pro dnešní den (a to tam bylo před i po bouřce poměrně vlhko) uvádí denní odpar ET (zatím) 6.1mm. Kraj je to poměrně lesnatý a tak tam vzdušná vlhkost bývá trochu vyšší (nižší odpar) než třeba v jiné části republiky. Zřejmě tedy pozorujete zcela normální jev.

Pro zajímavost: meteo-jirkalina.com/...

údaj ET je pod obrázkem a načítá se postupně za den, nuluje se o půlnoci.

doplněno 08.07.12 20:07:

Tak ne, ET je uváděn zřejmě jako průměr posledních 24hod.

jirikv*
08.07.12 19:09
hodnocení

Děkuji

jerab*
hodnocení

0x

podobný únjk vody jsem měl také.Bez zapnuté filtrace mě přeznoc klesla voda pod vratné trysky (20m2 plochy).Nakonec jsem zjistilprasklinu v přívodním potrubí.Projevovalo se to itak,že přizapnuté filtraci se do bazénu s vodou přisával i vzduch.

fm
hodnocení

0x

Dobrý den,

jak jste prosím dopadl? Řeším teď stejný problém a narazil jsem na váš

Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]