Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co postavit ze ztraceného bednění?

Od: blackous* odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, mám známého co dělá na skladech ze Ztraceným bedněním, dlažbou atd... Proto mohu mít vše za polovic.. Plánujeme že příští léto postavíme chatu (menší domek)Proto se Vás chci zeptat zda se dá postavit chalupa ze ztraceného bednění? Vím že se musí vylávat betonem, ale to neni taky problém. Písku máme za barákem 3000Kg a vlastním stavebniny, takže to neni problém Myslíte si že by to mohl jít? Díky, Miloš Černý

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

drkan*
hodnocení

5x

Postavit se dá určitě, jen počítejte že se cena navýší o cenu cemnetu do betonu a i štěrku (doufám že jste skutečně nemyslel písek) protože 3t jsou cca 1,5m3 což asi stačit nebude.

Neodpustím si poznámku - na to že vlastníte stavebniny se ptáte na docela triviální záležitost ;)

jendax

A jak budou řešeny vnitřní rozvody? To znamená elektřina ,vodovod , odpady . To se většinou zasekává .

blackous*
hodnocení

To ještě nevim. Co by jste poradili?

doplněno 08.07.12 18:13:

Nevím jestli se to takhle dělá, ale ted mě to napadlo.

El. Rozvody bych řešil tím že bych kabely natahal z vnější strany domu a k jednotlivým zásuvkám a světlům, navrtal díru na kabel a usadil zásuvky. Tím by odpadlo "sekání" zdí...

Kabely se pak schovají pod izolaci a následnou omítkou..

Myslíte že to půjde?

to je nesprávné řešení. Vysekají se klasické šlice zevnitř.

blackous*
hodnocení

Díky, ale proč by to nešlo? V tomhle se nevyznám...

blackous*
hodnocení

S tím počítám, ale nebude zase takové... Cement i štěrk budu mít zdarma

U toho písku mělo být 30 000Kg - překlep *zed* (už to nešlo dopsat)

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím . Já si myslím , že v podstatě by to šlo. Záleží na tom jak bude domek přes ten beton dýchat. Já mám takto postavený barák . Je na něm ještě 14 cm polystyrenu. Perfektní izolační vlastnosti , ale místo ztraceného bednění tam jsou tvárnice z izobloku. Bez dodatečného zateplení to myslím nepůjde. Počítej s tím , že v baráku pak bude spousta vody , tak že jeden rok hrubá a pak pokračovat. Dělá se v tom ještě jedna chyba , že beton se dostatečně nepěchuje , zvlášť přes vložené roxory! Najdi si na netu IZOBLOK .

blackous*
hodnocení

Díky za radu... Ten izoblok nevím jestli ho seženu u známýho... Proto to chci zkusit ze ztraceného bednění, když ho můžu mít levně.

Takže jestli to dobře chápu, tak mám přístí rok postavit hrubou, a následujcí rok to dostavit?

Takže zateplení aspon 14cm?

Nemáte nějaké foto ze stavby?

Díky

repkin*
hodnocení

0x

Barák bych z toho nestavěl, každopádně základy čehokoliv (dům, garáž, plot) ano. Také se z toho dělají bazény. Vnitřek se pak objede perlinkou a nějakým nátěrem, na to folie, popř. jiný nátěr a dá se rovnou napouštět (ale nemá takovou výdrž jako folie) a nebo vykachličkovat.

doplněno 08.07.12 15:04:

Stavět za rok je myšleno dobře, kvůli tomu, aby stavba vymrzla, domy stavěné z ytongu a jemu podobných se nenechávají, ale dalším špatným stavebním postupem a řešením se ty požadované vlastnosti minimalizují a silně krátí.

hodnocení

0x

na chalupu asi ai jo, ale minimálně dejte 2/3tl. izolace (zateplení) na vnější stranu. tj. při tl. 30cm zdi aspoň 20cm izolantu. To bednění nemá dobré tepelně izolační schopnosti, jelikož není pro tento účel primárně určeno. Zevnitř bych se ai bál prokopírování spár do omítky. Bude možná třeba to nějak podchytit.

doplněno 08.07.12 18:43:

no ted mě napadla i paropropustnost zevnitř . . . betonové tvarovky měl bych docela obavu. Jde o to, aby zeď byla schopna dýchat a pak je v místnosti tepelná pohoda. Pokud to s tím materiálem nevýjde a vlhkost bude vevnitř kondenzovat bude to dost prů..r.!

blackous*
hodnocení

Izolace bude muset být hodně silná *palec*

instalater*
hodnocení

0x

Chtěl jsi nějaké fotečky ze stavby , tak ti posílám odkaz. izoblok.info/... je mezi něma i ten můj .*smich* Tam najdeš o izobloku skoro všechno.

Jenom taková zajímavost. Mám RD pře 220m2 . Topím elektrikou. Mám rád teplo , tak že 22-23st. Samozřejmě ohřev vody , šporhert , svícení , mražák, PC , atd. Roční vyúčtování el. 27 400,- kč

. . . jasně a 6m3 dřeva spálené v krbu. Vyjímky potrvzující pravidlo, že elektrikou nelze vytemperovat dům pod 30.000,- za rok sem prosím neplěťmě(te). Tazatel se ptal A)na chalupu a za B)na bednící systém. Ikdyž, berme to jako možný nápad, že dy do tvarovek dával sám polystyren. No dejme tomu.

instalater*

miramira - krb ještě nemám. Ale doufám že ho letos zvládnu. :D . Nevím , kde jsi to vzal , že elektrikou nelze vytemperovat dům pod 30 000 ,- za rok. Myslím , že celá naše ulice je tím důkazem. Tazateli jsem tim chtel říci , že RD vylité betonem nejsou problémem , pokud se provede tepelná izolace.Dal jsem tam i odkaz na materiál z kterého mám postavený RD . Přeji krásný den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]