Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. Spolu se zedníkem jsme prováděli betonování podlahy v garáži. Byla to už druhá vrstva pokládaná na izolaci (IPA). Vrstva 6 cm. Problém je v tom, že na povrchu betonu zůstávalo malinko vody, která se postupně tlačila směrem k výjezdu z garáže. Beton zraje 25 dní, ale nevím, jak to bude s pokládkou dlažby. Vršek té vrstvy samozřejmě práší, ale není to nijak drastické. Neměla by na tenhle beton raději přijít nějaká stěrka, aby se lepidlo a dlažba chytla? Beton jsem míchal 1:3 a myslím, že poctivě. Vím, že je to spíš záležitost zedníka, který by si měl beton ohlídat (stará škola), ale stalo se. Nebo to mám jen napenetrovat a lepit dlažbu? Děkuji za rady.
Kazimíre, klídek, jak píšou kolegové, je to normální. Vůbec nemusíte čekat 25 dní... stačí týden a šup na dlažbu..
Milane, díky za odpověď, já zatím nečekám na dozrání betonu, ale ještě na dokončení prací okolo. Tu informaci o době tvrdnutí jsem spíš připojil, aby byl dotaz úplný. I když mám za sebou komplet rekonstrukci RD, tak mě to trochu vyděsilo - při zametání takového prachu!. Já jsem věděl, že voda na povrchu znamená částečné vyxplavení cementu, taky mě to při betonování štvalo, ale raději jsem se chtěl poradit s odborníky před položením dlažby. Plánuji do garáže pokládat dlažbu Taurus, co si o tom myslíte, máte s touto dlažbou nějaké zkušenosti?. Co se týče zedníka, jen na vysvětlenou - Je to stará škola, opravdu umí a je to dříč, ale v otázce betonu jsme se nemohli shodnout. On by druhou 6 cm silnou vrtstvu děla nadvakrát!, protože lepenka nevsakuje vodu atd, já naopak trval na svém, že chci celou plochu 6 cm udělat najednou, maximálně se svačinou a pivkem! Myslím si, že si měl spíš upravit hustotu betové směsi, ale to už teď stejně nezměním, proto jsem se raději dotazoval zde. Děkuji,
Kazimíre, zdravím,
nechápu proč by dával 6cm nadvakrát. Asi pro usnadnění jeho práce více dával vody, to se pak lépe zpracuje. Pevnost se horší větším množstvím vody.
Keramickou dlažbu na beton to jistě vylepší, ale pozor na lepidla.
(Taurus je letitá dlažba a je OK)
Zdravím Milane,
beton jsem míchal já, konzistence mi připadala v pořádku. Když jsem vzal vzorek do dlaně, udělala se poměrně tuhá koule, ale přesto, když se postupně syspal na místo, vytlačovalo to vrstvičku vody na povrch. Že nechápete, proč dávat 6 cm nadvakrát, se ani nedivím - já to taky nemohl popchopit. Když mi zedníci dělali podlahu v obýváku cca 38 m2, beton 7 cm dělali taky v jedné vrstvě. Zedník mi tvrdil, že to na lepence ujíždí a bla bla a nemůže pořádně chytit rovinu - mimochodem, ta je teď v podstatě ideální. Jak jsem již psal, nahazování a vše kolem bez nejmenších problému a naprostá spokojenost, ale v otázce betonování jsme nenalezli společnou řeč i když to nakonec udělal, jak jsem chtěl já. Každopádně děkuji za rady i za schválení Tauruse. Hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.