Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu, jakým způsobem (nebo způsoby) na zimu zateplit vyvedené odpady (viz foto)
Napadlo mě: obezdít, vycpat vatou (nevím ideální tloušťku), zvrchu otvíratelný prkenný záklop (pro řešení případných problémů).
Co mě trápí?
a) nad odpady je okno, nerad bych k němu dělal "schůdek"
b) hlodavci a havěť - pravděpodobně síše zespodu - nechci, aby se mi nastěhovali do vaty - podbetonovat?
c) stěna domu - bude stačit nop folie - pro odvětrání? - odpady jsou vyvedeny až nad izolací zdi
nerad bych v zimě měl problém se zamrzáním odpadu vody
doplněno 07.07.12 15:49:obr 1.
Nevím (vím) proč, ale já dávám odpady do nezámrzné hloubky. Může se to samosebou trochu ošidit (ono jak to hnije tak to topí), ale takto nad zemí bych to viděl jako tvrdou provizorku.
A jednu takovou provizorku doma mám, jde mi odpad venku podobně po zemi, a ani letos to nezamrzlo, z toho je zřejmé, že by stačilo cca 10 cm vaty, tou to obalit a navrch dát igelit, či alobal, to vše do té doby než přijde definitivní verze.
doplněno 07.07.12 17:43:A co takhle zasekat to do tý zdi zvenku? To by nešlo? Stojí to na Ipě ta se dá ke KG normálně dovařit. Takže bych šel v drážce až pod úrověň terénu, a tam teprve odskočil kolenem 45 st šikmo od zdi.
doplněno 07.07.12 19:14: To instalater: PE jsem neřešil, jsem myslel, že to je chránička na ten odporovej drát
Ano řešil bych stejně i odpad WC, už jenom proto aby tam netrčel.
Je to trošku nešťastné řešení - každopádně už pod hotovou koupelnou.
Předělat už nelze.
Odpadu do septiku se nebojím, jak píšete "(ono jak to hnije tak to topí)", ale primárně mi jde o odpad vodovodní... Ten je navíc napojen cca 1,5m pod zemí do staré odpadní trubky, která je cca po 20ti metrech vyvedena pod zahradou za plot do strouhy (kanalizace v místě není).
Zdravím . Velice nešťastné řešení. Tady už nepomůže ani svatej. KG hned za zdí okamžitě dolů do země . Ideální ještě zasekat . ( jak tam jsou tlusté zdi?) A stejně to nikdy nebude ono. Ještě tam vidím na obrázku PE . To už je úplně v ... špatně . 1 0 cm izolace je velice málo . Doporučoval bych vám použít ještě omotání odporovým drátem v případě rozmrazování - elektrikáři už budou vědět. Někdy také pro razmrazování používám , že dám domácí vodárnu , potrubí , studnu ,..do pěnovýho polystyrenu a dám tam žárovku. Nejlépe použít na zimu způsob našich předků - na barák navalit kupku hnoje. Co vás to člověče napadlo?
Dobrý den,
to je tak, když se rychleji činí, než přemýšlí. Na všechno se strašně spěchalo, tak se odpady vyvedli přes zeď, s tím, že se to později vyřeší... Do jara nebyli v provozu, takže vše OK. Před pár měsíci se museli zprovoznit a prozatím takto. Je mi jasné, že jako konečné řešení je to nepoužitelné...
Podlaha je cca 30cm nad trubkami, včetně zalitého podlahového topení, dlažby, vany,...
Zeď je pouze 30cm, z venčí přijde ještě do zimy zateplit.
OK, svedu potrubí rovnou kolmo dolů, řádně zaizolovat, instalovat odporový drát s vývodem pro případ problému, obezdít 15cm zeď dokola.
Je nutné řešit stejně i odpad WC?
Každopádně děkuji za radu s odporovým drátem - to mě nenapadlo.
Něco podobného znám. Zatím provizorka a pak se to nějak dořeší. Já jsem se takhle -jak to slušně říci - no trošku jsem podcenil elektriku na zahradu. Zeď je 30 cm . Do půlky bych to zasekal . Jde to rovnou dolů , tak že statiku nenarušíš. Na to ještě přijde 10 cm izolace ( pěnovýho polystyrenu) Vývody jsou pěkně vedle sebe , tak nebude problém. Jestli je nutné řešit i odpad WC? Pokud už to budeš dělat , tak dáš do zdi snad všechno. Bohužel před mrazem tě to nezachrání. Je nutné to ještě nějak zaizolovat. Ale jak , aby to bylo na věky a měl jsi od toho pokoj. A aby to taky nějak vypadalo. Asi bych po zateplení baráku , jestli budou nějaké zbytky udělal na stěně nějaký sokl. Ten nám taky pomůže k tomu , aby tam nebyl ( byl omezen) tepelný most a mráz se netáhl potrubím do místnosti. Nedávno jsem viděl tímto zvednutou podlahu na WC, popraskaná dlažba a úpně vyvrácená keramika WC. Také nesmíš zapomenout s tím zateplením jít i pod zem do nezámrzné hloubky. Dá se nějak navršit terén? Já vím že je tam to okno. Ještě zvaž jestli je to severní nebo jižní strana. Pokud tam budou odpady na kolmo , tak se to dá i trošičku ošidit , ale co ta voda? Raději to udělat jednou pořádně , než se s tím pak drbat někdy v zimě. Přeji pevné nervy a ať se ti to zadaří.
stěna je na JV, do zimy bych chtěl zeď zateplit vatou (jedná so o přístavbu původního majitele, ostaní zdi jsou 50cm pálených cihel)
počítám se zasekáním (klidně i pod překlad), následně zateplením do nezámrzné hloubky, navíc bych rád použil i zmíněný odporový drát s vypínačem. Pak už snad budu klidnější...
Přiznám se, že jsem věděl, že je to špatně, ale čekal jsem naivně odpovědi stylu "to je ok, obal to vatou a alobalem..." jsem prostě nepoučitelný...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.