Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skvrna od oleje na betonu

Od: betty59* odpovědí: 5 změna:

na betonovém "chodníku" stáváme s pracovním autem,je tam dost velký flek od oleje.Dá se to něčím vyčistit,seškrabat nebo něco?

okolo je trávník nerada bych ho zničila.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Odstranit to nepůjde, olej je vsáklý do betonu. Je možné trochu snížit viditelnost fleku - vyčištěním povrchu organickým rozpouštědlem (toluen, aceton, technický benzin, líh), normálně ´setřít´ hadrem, ale skvrna se tak zvětší (olej díky ´naředění´ vslákne do větší plochy).

caska*
hodnocení

0x

Toto jsem před několika dny řešila na zámkovce.Manžel zkoušel lihem a nic.Já to trochu namočila vodou,pocákala jarem,kartáčem trochu napěnila a nechala chvíli být,potom opláchla a nechala uschnout.Napoprvé se nezadařilo,tak jsem to zkoušela několikrát.Zůstaly trošku mastné jen ty zahnuté hrany,jinak je flek pryč.:)Třeba Vám to pomůže také.

betty59*
hodnocení

Díky za radu,vyzkouším

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.Vyzkoušejte Vapex absorbent.Používejte jej průběžně.Lépe by bylo opravit únik oleje.

betty59*
hodnocení

Díkyza radu,auto už stejně končí,nemá cenu nic opravovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]