Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna zámku po minulých majitelých?

Od: eli* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

kupuju si byt v OV od majitelů. Ve smlouvě máme uvedeno kolik mají klíčů od bytu a celkově od domu a ty mi musejí předat. Co když si ale udělali kopie a časem se mi tam můžou dostat? Neměla bych si radši vyměnit zámky? Sice se zdají jako hodní lidé, ale nikdy nevíte že? Může mi někdo poradit zda-li když ste si kupovali byt jestli ste nechali staré zámky či dali nové?

Děkuji moc za upřímnou odpověď.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Určitě vložky bytových dveří vyměňťe - zámky můžete nechat... ;)

eli*
hodnocení

Můžu se zeptat na kolik to tak přijde? ,, bajla oko" :)

mowla*

Netuším, jaké zámky máte... ;)

Nejlevnější vložka stojí něco nad 100,-, slušná mezi 500,- - 1.500,- (a více), slušný je FAB, já preferuju EVVA. K výměně vám stačí šroubovák (plochý či křížový, používají se oba ruhy šroubů), pár minut a zcela průměrná zručnost.

Pokud zavoláte zámečníka, nemusíte se zabývat potřebnou velikostí vložky a za práci (a cestu) dáte od dvou do pěti set - dle lokality.

doplněno 07.07.12 00:27:

;)

Rádo se stalo...

eli*
hodnocení

Strašně moc Vám děkuji. Velice ste mi pomohl ;)

hodnocení

2x

Veměnit. To není otýázka důvěry k bývalým majitelům, ale zcela standardní postup. Já si například myslím, že s nevyměněnými zámky by mohly být potíže třeba s pojišťovnou.

robin1*
hodnocení

1x

U hodně drahých vložek se vyplatí nechat vložku tzv. "přestavět" = zůstane Vám stejná vložka, ale s jiným klíčem:)

mkat*
hodnocení

1x

Vložku určite vymeniť.Ved ked ste dali za b yt kopu korun ,tak vam určite ešte ostalo na novu vložku.No a na koniec tu vložku môžete použiť niekde inde.

hm*
hodnocení

0x

Připadá mi naprosto normální vložky vyměnit.

hop®
hodnocení

0x

Vložku od bytu určitě vyměnit, třeba jen pro čisté svědomí!

Bezpečnostní vložky lze pořídit v různých bezpečnostních třídách za odpovídající cenu, viz třeba mkares.cz/...

Pokud je stávající vložka opravdu dražší a kvalitnější, přikláním se k přestavbě, jak již poradil Robin...

lidus*
hodnocení

0x

Neumím si představit, že bych zámky neměnila. V rámci šetření když koupili byt mladí, dala se jejich vložka na chalupu a obráceně. Mají na dveřích zámky 2 a druhý zámek co má pět trnů které zajíždí do futer, ten nechali jelikož jeho výměna by byla složitá a nákladná. Já zkončila v nemocnici a klíče se nenašly, první co manžel udělal bylo, že vyměnil vložku za novou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]