Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plovoucí podlaha - v celku ve dvou pokojích

Od: martinsima* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, budu pokládat plovoucí podlahu ve dvou pokojích. Jsou vedle sebe, takže z jednoho pokoje se projde do druhého. Chtěl bych podlahu položit bez spoje mezi dveřmi. Jen mě zajímá, jak budou podlahy dilatovat? Nebude se mezi dveřmi dělat boule? U zdí mezeru vytvořím ale tohle jsem se nikde nedočetl. Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Pochopit dilataci materiálu,je dost složité.Ale uvědomte si,že po položení podlahy se tepelná roztažnost příliš neprojeví,vždyť v místnosti bude téměř stejná teplota po celý rok.Dilatace vlivem vlhkost?To bude záležet na tom,jaké prostředí budete vytvářet.Ještě jsem se nesetkal s případem,že by se plovoučka vyboulila,pokud je položena za určitých zásad a dodržení solidního provozu.

JABRAKA

hahanaj*
hodnocení

0x

Pokud jsou obě podlahy v rovině nemělo by to /dělat boule /- syn dělal takto podlahu z kuchyně do chodby mohl udělat vcelku, ale z druhých pokojů do chodby musel podlahu vypodložit aby byla v rovině a musel ji nechat pár dní jak u stěn tak právě mezi dveřmi " pracovat" pak vše napojil přechodovou lištou a u stěn teprve olištoval.

mowla*
hodnocení

0x

Jak píše Jabraka - tepelná dilatace (pokud se nebude v průběhu roku příliš měnit teplota podkladu a necháte podlahovou krytinu se na teplotu před pokládkou adaptovat) nebude výrazný problém - předpokládám nějaké lamino, tedy prachotřísku. Pokud jde ale o novostavbu, doporučuju s pokládkou podlahy počkat - stavba bude vysychat a sedat - potkal jsem už i ´odlítanou´ dlažbu... Navíc jsou podkladové materiály těchto dlaždic (´prken´) velmi savé a po prvotním nabobtnání na vlhkém podkladu se mohou ´trhat´ (vytvoří se spáry mezi jednotlivými dlaždicemi a podlaha je pak náchylná k mechanickému poškození povrchu).

Je-li podlaha (podklad) v jedné rovině, ideálně v jednom kuse a necháte-li dostatečné spáry okolo stěn, "boule" se bát nemusíte. Pokud v jednom kuse není, mezi dveře položte dlaždici ´napůl´ (cca), ne hranu ´dlaždice´, v případě vzniku nevelké praskliny mezi místnostmi se nebude deformovat (praskat).

BTW - plánujete-li mezi místnostmi dveře, může podlahová lišta vytvořit práh, přitom nebude tvořit překážku pro chůzi (příp. - invalidní vozík?). Pokud jde jen o ´optické hledisko´, chápu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]