Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobilní klimatizace- zkušenosti

Od: jack* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, v bytě se to vážně nedá vydržet a vypadnout nemůžu :/ na boční zeď a ani nikam jinam mě nedovlí klasickou klimatizaci umístit. Máte s tímto nějaké zkušenosti? aukro.cz/... Díky moc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tyto přenosné klimatizace většinou poslouží svému účelu. Důležité je vybrat správný výkon jednotky, tak aby stačila vychladit vybranou místnost - tento parametr se většinou udává v katalogovém listě.

Principiálně to není nic jiného, než lednice s větším výkonem. Musíte si zajistit odvod teplého vzduchu z jednotky (většinou se to řeší vystrčení flexibilní hadice ventilačkou z okna a musíte být smířený s tím, že několikrát denně je třeba vylít nádržku s kondenzátem.

mowla*
hodnocení

1x

Zbytečný krám...

Aby to chladilo, musíš vyrobit led, vyrobením ledu zvyšuješ teplotu - takže abys mohl chladit byt, v témže bytě topíš. To už raději slušný ventilátor.

doplněno 06.07.12 21:16:

To Minstrel: Tohle právě nemá ani kompresor...

Přiznávám se bez mučení, že jsem si uvedený výrobek moc neprohlížel*hi*

Můj komentář směřoval ke kvalitnějším klimám s kompresorem. Ale to už budeme asi v jiné cenové úrovni.

jack*
hodnocení

Jde mi jen o jednu místonost kde se spí. A v kuchyni to není. Nakonec vyrobit 2 kusy kedu už není taková tragédie ne platit 10 tisíc z aklimatizace keteou stejně mít nemůžu. V místnosti je 31 °C je to děs ://

nekupujte to. místnost to neochladí. je to ventilátor, před kterým běží nekonečný pás látky. ta je mokrá od vody (nebo ledu), kterou do přístroje doléváte. v místnosti bude vlhko jako v prádelně...

hledejte něco takového: aukro.cz/...

potřebujete pouze odvádět teplo: do komína nebo pootevřeným oknem.

jack*
hodnocení

:) díky za rady ale koukám že to asi nebude k ničemu když panelák není zateplený :// teď koukám na svůj zvhčovač- myslíte si že se místnost ochladí když tam neleju ledovou vodu skoro ledvou tříšť? Pára by měla být studená, protože v zimě nechám odpařovat teplou vodu a a pára je teplá :) zkusím to

doktpr365*
hodnocení

0x

Mobilní máme v práci u serveru,běží šest let v kuse bez jediného vypnutí.Žádná voda se navylévá jsou i takové které mají odpařování do výdechu. Největší problém u mobilky je ta hadice co jde ven,což je v paneláku neřešitelné. Jsou i takové které se vsazují do části okna. U všeho jsou nutné úpravy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]