Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dělat či nedělat novou podlahu?

Od: fireman99 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,prosím o váš názor. Pustil jsem se do renovace posledního pokoje po koupi domku. Bude to dětský pokoj. jde mi o podlahu. Na podlaze byly staré ošklivé parkety ktreré jsem vytrhal a zjistil jsem že skladba podlahy byla následující: a) na hlíně vrstva suti, která je nemile nasáklá vlhkem, b) vrstva betonu cca 10cm, c) na asfaltu lepené parkety. teď se rozhoduji mezi dvěma postupy, jak podlahu udělat. Buď ji jen opravím tak, že dám na stávající beton novou izolaci a na to již plovoucí podlahu, nebo rozbiji beton, vykopu suť a budu postupovat: štěrk, beton, izolace, EPS, beton,plovoučka.

Otázka zní: má smysl dělat úplně novou podlahu nebo bohatě postačí opravit starou? (zdi nejsou podříznuté, takže izolaci u nové podlahy bych protáhl po zdech až k horní hranici nové podlahy) Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Když už kopeš vlhkou suť,vyplatí se přidat pár korun a začít zgruntu.Aby nebyla oprava drahá,je potřeba hledat levné zásypové materiály.Mám vyzkoušen materiál,který na první pohled vypadá absurdně.Skleněné lahve.Využívám jejich tepelně izolační odpor,vysokou pevnost v tlaku a odolnost proti vzlínající vlhkosti.Dnes se dá získat dostatečné množství lahví z kontejnerů na leckterém sídlišti.Práce je jednoduchá,poslední vrstva se zasype škvárobetonem,nebo podobnou betonovou lehčenou směsí a po srovnání lze srovnat buď deskou s karisítí,nebo suchou podlahou z Rigiduru.

JABRAKA

neon*

Ty sklenice mě zaujaly. Už jsem to někde viděl. Jsem v tom ale amatér. Chápu to dobře, že ty sklenice kladu na ten škvárobeton? A na ně přijde třeba ten rigidur a mám podlahu? Díky ;)

fireman99
hodnocení

Někde na diskusích jsem četl, že kari má být ve spodním betonu pod hydroizolací. Kde má tedy správně být?

jabraka*

Pro desku s karisítí je umístění kari nejlépe 1 cm odspodu.Dokonce jsou ke koupi distanční podložky pod karisíť

JB

hrboli
hodnocení

0x
Na kari se nazory lisi, ja bych ji dal do spodni vrstvy pod izolaci. Ve vasem pripade mi prijde uplne nova podlaha zbytecna, nebot nemate podriznute zdivo.Kdyz pomineme zatepleni, tak nova podlaha nebo oprava stavajici vyjde uplne na stejno. Na stavajici ocisteny beton bych dal stavebni igelit, hobru a plovoucku. Kdyz budete mit tu izolaci novou, myslim ze nejaka vlhka sut pod ni a betonem vas nemusi trapit. Kdybyste podrezaval zdi, pak urcite novou, ale tady to asi je jedno. Snad vam poradi jeste nekteri zkusenejsi. Hodne stesti.

fireman99
hodnocení

0x
Prosim, ma jeste nekdo zkusenost a dobrou radu k memu pripadu?Dekuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]