Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím o váš názor. Pustil jsem se do renovace posledního pokoje po koupi domku. Bude to dětský pokoj. jde mi o podlahu. Na podlaze byly staré ošklivé parkety ktreré jsem vytrhal a zjistil jsem že skladba podlahy byla následující: a) na hlíně vrstva suti, která je nemile nasáklá vlhkem, b) vrstva betonu cca 10cm, c) na asfaltu lepené parkety. teď se rozhoduji mezi dvěma postupy, jak podlahu udělat. Buď ji jen opravím tak, že dám na stávající beton novou izolaci a na to již plovoucí podlahu, nebo rozbiji beton, vykopu suť a budu postupovat: štěrk, beton, izolace, EPS, beton,plovoučka.
Otázka zní: má smysl dělat úplně novou podlahu nebo bohatě postačí opravit starou? (zdi nejsou podříznuté, takže izolaci u nové podlahy bych protáhl po zdech až k horní hranici nové podlahy) Děkuji
Když už kopeš vlhkou suť,vyplatí se přidat pár korun a začít zgruntu.Aby nebyla oprava drahá,je potřeba hledat levné zásypové materiály.Mám vyzkoušen materiál,který na první pohled vypadá absurdně.Skleněné lahve.Využívám jejich tepelně izolační odpor,vysokou pevnost v tlaku a odolnost proti vzlínající vlhkosti.Dnes se dá získat dostatečné množství lahví z kontejnerů na leckterém sídlišti.Práce je jednoduchá,poslední vrstva se zasype škvárobetonem,nebo podobnou betonovou lehčenou směsí a po srovnání lze srovnat buď deskou s karisítí,nebo suchou podlahou z Rigiduru.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.