Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, při stavbě obecní kanalizace došlo zřejmě v důsledku používání těžké techniky a těsné blízkosti našeho domu u silnice k porušení statiky domu (na půdě se vychýlily obvodové zdi a došlo k vypadnutí jednoho trámu a posunu u ostatních konstrukčních trámů). Na koho se obrátit se stížností a jak celou situaci řešit? Máme strach, že nám při dalších otřesech spadne střecha na hlavu.
Děkuji za odpověď.
Vzhledem k tomu, že nejbližší pracovní den je až v pondělí, a to může za daného stavu věci být pozdě, kontaktoval bych odpovědného pracovníka krizového řízení města (nonstop) a ten by měl vše potřebné zařídit. Zároveň s tím bych kontaktoval policii s podezřením na spáchání trestného činu, a případně HZS pokud je to třeba k provizornímu zabezpečení stavby.
doplněno 06.07.12 08:12:Loloprasatkova, pardon, ale pokud došlo k vyklonění zdi, tak ta se může vyklánět tak dlouho, apři stávajících podmínkách (vítr déšť podmáčení podloží) tak rychle že do pondělka může někoho..., a pokud vy nemáte pocit krizové situace tak já bych ho měl, a přesně a právě proto tady to krizové řízení je, prostě možnost zasáhnout okamžitě a ne až se úředníci probudí a za 60 dnů vydají ve věci rozhodnutí, si třeba přečtěte stavební zákon, a tam je přesně na tyto věci pamatováno.
Je zbytečné kontaktovat pracovníka na krizové řízení. Budou jen naštvaný, že otravuje. Je to úředník a s úředníkem je nutno vycházet dobře.
S prominutím blbost, tady jde jenom o majetek, ale především o život! Je to úředník a je tu pro mě, placený z mých daní, takže ať se otáčí a ten úředník má tu pohotovost na telefonu pěkně zaplacenou. Jsem státní "úředník", tak vím co mluvím. Jsme tu pro lidi a ne lidi pro nás.
Takže shánějte a volejte, pokud se nedovoláte, tak volejte 150 a nebo 112 a chtějte na místo hasiče a statika, aby se na to podívali, než to spadne někomu na hlavu a Vám zbudou jen oči pro pláč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.