Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chci se zeptat, zda se dá snížit ph vody kyselinou solnou(chlorovodíkovou), samozřejmě naředěním. Známí prý to tak praktikuje už dlouho, ale mám obavy o zdraví, jestli to není nebezbečné. Nechce se mi totiž utrácet za drahou chemii se stejnými účinky. Tester mi ukázal ph vody v bazénu 8,2 a tak nevím, jestli je to ještě v pohodě, nebo nebo mám ph snížit. Bazén máme letos poprvé , takže to ještě nemám zmáknuté. Předem děkuji za odpovědi a případné vychytávky ohledně údržby vody.
Já to na doporučení chemika (dobrého chemika) takto praktikuji již cca 15 let. Orientační dávkování při 16 m3 vody je takové, že tři litry HCL 36% (kyselina solná-máte překlep) změní Ph 8,5 na Ph 7. Vše samozřejmě při dodržení zásadních zásad bezpečnosti uvedených na balení.
Pochopitelně je to naprosto bezpečné, můžete si zpočítat i výslednou koncentraci, a zjistíte, že by jste se musel více bát okurkového salátu.
Cenově to vychází na zlomek ceny bazénové chemie
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.