Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Projekt pro banku

Od: miza* odpovědí: 9 změna:
Dobry den. Kupuji starší domek ke kompletni rekonsrukci. Banka mi odhaduje kvuli rekonsrukci dum na cenu budouci. Potrebuji k tomu projekt. Chci se zeptat zda nekdo nemate zkusenosti s touto zalezitosti,a na kolik vas projekt prisel. Dum bude kompletne rekonstruovan,nova strecha,vybourani nekterych pricek,nektere nove postavene,nova elektoinstalace,voda atd. proste kompetni rekonstrukce se zmenou vnitrni dispozice. Predem moc dekuji za vase nazory a zkusenosti

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Projekt vás ude stát 2 až 4 % z ceny. Taky vám to může někdo udělat i za 10.000. Když vám to nakreslí student a kamarád co má razítko vám to zadarmo orazítkuje. Vystavujete se problémům z důvodu neznalosti studenta. Rekonstrukce je náročná, potřebujete někoho hodně zkušeného. Budu se opakovat, ale opravdu záleží na člověku a zda tomu rozumí. Budete potřebovat stavební dozor.

uska*
hodnocení

0x

Projekt stejně budete potřebovat na stavební povolení a bance dáte jen jeden výtisk. Nebo vy chcete pro banku samostatný projekt? Mně vyšel projekt na 1,9% z ceny novostavby. A to nebyl známý, vybrala jsem jej z aaa poptávka. projekt předala firmě a světe div se, opravdu se beze změn domek postavil. Stavební dozor nepotřebujete bude-li stavbu provádět firma. Místo tak nákladné rekonstrukce by bylo asi lepší domek zbourat a postavit nový, pořád budete mít starý barák se svými mouchami.

doplněno 06.07.12 08:07:

miza -zadejte si zhotovení projektu zdarma např. na AAApoptávka. Přijdou vám nabídky a můžete si vybírat. V dnešní době se často projektanti šťourají v nose - málo zakázek. Pak si vyberete projektanta a na první nabídku se nepřistupuje, vyjednávejte o ceně. Každý má vždy rezervy.

vesmirx

co se týče stavebního dozoru, to bych s Vámi nesouhlasil. Když jsem stavěl dům v loňském roce a zadal jsem ho firmě, sám pro sebe jsem si najal stavební dozor a ten mi učetři nemalé peníze, které by mi firma bývala zatajila. takže stavební dozor určitě jo, hlavně když vám to dělá firma. Ušetříte a stavba bude kvalitnější.

Já neměl od kolaudace žádný problém ani reklamaci. Děkuji S-PRIME ateliér VESELÝ, výborná spolupráce.

miza*
hodnocení

Budu vse rekonstruovat s tatkou...je to zkuseny zednik a obkladac...mam spoustu znamych jako jsou elektrikari atd...ale bohuzel zadneho projektanta. Chtel bych jenom nejakej co nrjjednodussi a nejlevnejsi projekt. Mam to opravdu jenom kvuli bance. Na stavebnim urade jsem se byl ptat. A tam po me projekt asi ani chtit nebudou
frame*

A odkud jste? Projektuju.

miza*
hodnocení

Lanskroun,pardubicky kraj
frame*

To je trochu dál. Jsme z Liberce. I když jsem tedy kreslil domek i na jižní moravě.

Jednou musíme zajet na místo. Zaměřit si objekt (1-2 h práce), pak to vše zkreslit a cena je skutečně cca 2-5 % z ceny díla. Nejlevnější projekty jsme dělali za cca 16 000 kč. Honosnější a komplikovanější objekty až k 35 000 kč. (znám lidi co si za běžný RD říkají 50 000 kč - nevím jak můžou mít kšefty). K tomu ještě DPH. Záleží na Vás. Projektanty z bližšího okolí lze dohledat na ČKAIT. V případě zájmu o získání bližší ceny - lze objekt nafotit - zaslat mailem. Já Vám udělám cenovou nabídku a vy by jste se rozhodl jestli to za těchto podmínek chcete a my bychom se tak mohl vydat na místo činu.

Háček je ještě v tom, jak na to spěcháte. Jsme docela vytížení. Pracuji současně na 3 projektech. A navíc - dnes večer nebo v noci odjíždím do zahraničí na dovolenou. Předpokládaný návrat je cca 16.7.12. Takže bych se na to mohl vrhnout až po tomto termínu.

miroslavvesely

Dobrý den,
projektuji RD přestavby, novostavby, dřevostavby, atd.. Jsem z Rychnova nad Kněžnou. Pokud ještě hledáte projektanta, můžeme se na to spolu podívat. Po konzultaci bych Vám navrhl cenu. Případně mohu zaslat hrubý návrh dle foto.
S pozdravem Veselý

hodnocení

0x

Zkuste si v bance overit jaky projekt pozaduji. Ja jsem byl ve stejne situaci a bance jsem dodal pouze seznam planovanych stavebnich praci s odhadem ceny. Vetsinu praci jsem si take delal svepomoci, takze jsem dodal v podstate jenom cenu materialu. U praci ktere jsem zadaval firmam (napriklad voda + topeni) jsem bance dodal cenovou nabidku od instalatera.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]