Nejste přihlášen/a.
Projekt vás ude stát 2 až 4 % z ceny. Taky vám to může někdo udělat i za 10.000. Když vám to nakreslí student a kamarád co má razítko vám to zadarmo orazítkuje. Vystavujete se problémům z důvodu neznalosti studenta. Rekonstrukce je náročná, potřebujete někoho hodně zkušeného. Budu se opakovat, ale opravdu záleží na člověku a zda tomu rozumí. Budete potřebovat stavební dozor.
Projekt stejně budete potřebovat na stavební povolení a bance dáte jen jeden výtisk. Nebo vy chcete pro banku samostatný projekt? Mně vyšel projekt na 1,9% z ceny novostavby. A to nebyl známý, vybrala jsem jej z aaa poptávka. projekt předala firmě a světe div se, opravdu se beze změn domek postavil. Stavební dozor nepotřebujete bude-li stavbu provádět firma. Místo tak nákladné rekonstrukce by bylo asi lepší domek zbourat a postavit nový, pořád budete mít starý barák se svými mouchami.
doplněno 06.07.12 08:07:miza -zadejte si zhotovení projektu zdarma např. na AAApoptávka. Přijdou vám nabídky a můžete si vybírat. V dnešní době se často projektanti šťourají v nose - málo zakázek. Pak si vyberete projektanta a na první nabídku se nepřistupuje, vyjednávejte o ceně. Každý má vždy rezervy.
co se týče stavebního dozoru, to bych s Vámi nesouhlasil. Když jsem stavěl dům v loňském roce a zadal jsem ho firmě, sám pro sebe jsem si najal stavební dozor a ten mi učetři nemalé peníze, které by mi firma bývala zatajila. takže stavební dozor určitě jo, hlavně když vám to dělá firma. Ušetříte a stavba bude kvalitnější.
Já neměl od kolaudace žádný problém ani reklamaci. Děkuji S-PRIME ateliér VESELÝ, výborná spolupráce.
To je trochu dál. Jsme z Liberce. I když jsem tedy kreslil domek i na jižní moravě.
Jednou musíme zajet na místo. Zaměřit si objekt (1-2 h práce), pak to vše zkreslit a cena je skutečně cca 2-5 % z ceny díla. Nejlevnější projekty jsme dělali za cca 16 000 kč. Honosnější a komplikovanější objekty až k 35 000 kč. (znám lidi co si za běžný RD říkají 50 000 kč - nevím jak můžou mít kšefty). K tomu ještě DPH. Záleží na Vás. Projektanty z bližšího okolí lze dohledat na ČKAIT. V případě zájmu o získání bližší ceny - lze objekt nafotit - zaslat mailem. Já Vám udělám cenovou nabídku a vy by jste se rozhodl jestli to za těchto podmínek chcete a my bychom se tak mohl vydat na místo činu.
Háček je ještě v tom, jak na to spěcháte. Jsme docela vytížení. Pracuji současně na 3 projektech. A navíc - dnes večer nebo v noci odjíždím do zahraničí na dovolenou. Předpokládaný návrat je cca 16.7.12. Takže bych se na to mohl vrhnout až po tomto termínu.
Zkuste si v bance overit jaky projekt pozaduji. Ja jsem byl ve stejne situaci a bance jsem dodal pouze seznam planovanych stavebnich praci s odhadem ceny. Vetsinu praci jsem si take delal svepomoci, takze jsem dodal v podstate jenom cenu materialu. U praci ktere jsem zadaval firmam (napriklad voda + topeni) jsem bance dodal cenovou nabidku od instalatera.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.