Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvládne umyvadlo odpad z pračky?

Od: odpad odpovědí: 8 změna:

Po přestěhování potřebuji prát, v koupelně pod umyvadlem není přípojka na odpad z pračky, na vanu je zas hadice krátká, proto se ptám jestli lze řešit (alespoň dočasně) odpad z pračky do umyvadla (umyvadlo ve výšce 80 cm). Předem děkuji za názory.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Není lepší definitivní řešení? Dát pod umyvalo sifon s vývodem na pračku. Mám už dlouhá léta takto připojenou pračku, hadici taženou pod vanou kolem celé koupelny a funguje to spolehlivě.

Zvládne umyvadlo odpad z pračky?
instalater*

Zdravím. Ano , pokud jsou odpady v pořádku , tak to na provizorku stačí. Jinak souhlasím s ladinpraha. Instalatér.

Přestože neznám průměr vašeho potrubního systému, troufám si říci, že je možné umyvadlo použít pro odtok vody z pračky. I kdyby jste měl potrubí zmrvené, třeba i toho nejmenšího průměru ( setkal jsem se s nejúžším 32mm), za použití sýtka v umyvadle nehrozí žádné riziko ucpání. Pouze by se mohlo stát, že by potrubí nestíhalo odvádět dané mnžoství vody. Dnešní pračky naštěstí tolik vody nevyužívají.

hodnocení

1x

Dobrý den. První vypouštění vody z pračky bych hlídala, aby tlak vypouštěné vody a množství, nezahltil odpad umyvadla a voda nešla vrchem ven. Jen můj názor.

greenbull*
hodnocení

0x

Máme to takhle již rok a žádný problém

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Já bych to taky napojila do sifónu. Přesně tak Láďa z Prahy má pravdu. Jednou zapomenete a soused má vystaráno. Tahkle nás kdysi v podnájmu vyplavovala sousedka. Ještě teď na ní nadávám co všechno nám zničila. Vždycky zapomněla dát hadici do umyvadla.

hop®
hodnocení

0x

Souhlasím s "Viki", neměl by být problém s průměrem potrubí. Pokud by však byl odpad nadměrně zanesený, nemusel by stíhat odvádět vodu. Při prvním praní poznáte...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]