Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím , nemáte někdo zkušenost s následujícím problémem: Jsem spoluvlastnice poloviny RD, druhou půlku zdědí moje neteř, protože zemřel její otec, který vlastnil druhou polovinu, ale protože se dědické řízení kvůli jeho dluhům potáhne ještě asi dlouho, potřebuji poradit, protože o dům mají zájem mladí lidé se 4 dětmi a my bychom jim ho rádi nechali za rozumnou cenu.Ale nevíme, jestli je možné prozatím sepsat nějakou smlouvu o sml. budoucí, když ještě ani děd. řízení nezačalo.Nebo nějakou radu, jak se toto dá vyřešit.Děkuji předem za odpovědi.
Vzhledem ke složitosti problému- nevyřízené dědictví, dluhy pův majitele, Vám takhle na dálku asi nikdo neporadí. Já doporučuji návštěvu právníka. Stejně tak ho budou potřebovat i kupci(pokud to nejsou kaskadéři).
Obecně: smlouva o smlouvě budoucí existuje, lze ji sepsat, ale pochybuju, že s někým, kdo možná bude a možná nebude(dluhy) majitelem té druhé poloviny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.