Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

KOMPLIKACE při koupi bytu

Od: byt odpovědí: 3 změna:

Dobrý Den.

Rád bych se zeptal o rady.Přes realitní kancelář sme si našli pěkný byt.Domluvili sme se na koupi a dalších věcí,záloha již byla zaplacena realitní kanceláři.Ve smlouve je napsáno, že dokonce července jsem povinen vyplatit prodávajícímu danou částku.Schválení uvěru trvalo déle než sme asi čekali,ale podařilo,uvěr je schválen.Problém je ten,že prodávající nejspíš čekal že to vše půjde o něco rychleji,a jeho nemovistost kterou si chtěl koupit už prodali.Prodávající se rozčiluje,a ted v tom byte může klidne zůstat i dva tři měsíce,kým si nesežene další nemovitost.Ohrazuje se,že je to naše chyba atd.Bojíme se,aby v tom bytě nezůstal nevím jak dlouho a mi zbytečne nečekali,jelikož nájemní smlouvá nám končí v sedmém měsící.Podle před kupní smlouvy sme vše dodrželi,to jest že do konce 7.měsíce má byt částka za nemovitost vyplacena prodávajícímu.Máte s tím někdo zkušenost,nebo nějaké rady?v nedeli mám s ním i s makléřem sezení.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

koumak
hodnocení

0x

ve smlouvě byste také měli mít termín předání bytu, např. že prodávající musí byt předat do 5dnů od zaplacení celé kupní ceny. Pokud je to jak říkáte, je to ouze jeho boj a neopravňuje ho to k dalšímu užívání bytu

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Musíte mít právníka, pokud tomu nerozumíte. Já jsem schopna jednání řídit, ale zadarmo to nedělám. Realitní kancelář vám může zajistit velké množství věcí, ale vše je o penězích.

sargo*
hodnocení

0x

Podmínky jste dodrželi, nejste odpovědní za nějaká očekávání, která nebyla ve smlouvě. Rozčilovat se může, nepochybně dle obvyklého "nejlepší obrana je útok", ale vy trvejte na předání dle smlouvy. Úvěry a tyhle věci vždycky trvají déle než banky slibují, jestli jste si něco řekli ústně, je to nešťastné, ale platí to, co je ve smlouvě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]