Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace na dům z Ytongu a RV v novostavbě

Od: petrjanovec* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

často pročítám zdejší forum a ačkoliv zde se toto téma často opakuje nenašel přesně můj případ, proto omlouvám všem co je to nudí a prosím o radu jakou izolaci byste mi doporučili na dum z ytongu a jaký to bude mít vliv na současně nízkou RV případně jak ji změnit.

Koupili jsme dům postavený v roce 2003, postavený z Ytong P2-400 300mm, v podlaze 10cm EPS, základní deska končí 30cm nad zemí, stropy jsou odizovolány 40cm vatou a střecha 40cm mezi krokvemi a 20cm pod krokvemi, okna plastová Bachl s dvouskly a s celkovým průstupem 1,3W/m2K, bez izolace a fasády. Letos jsme ušetřili nejaké peníze a chtěli bychom zateplit dům, dům je vyschlý a stabilní, bez vlhkosti. Okna jsou pripravené na vnějším okraji pláště k zateplení. Pokud by bylo potřeba mohu vyměnit skla oken na trojsklo s celkový průstupem 1,0W/m2k nebo koupit jiná s ještě nižší hodnotou. Uvažujeme o zateplení 15-20cm z EPS, vaty nebo se mi velice líbí Ytong Multipor. EPS se mi líbí z hlediska ceny ale bojím se difuzní změny v domě. Přes léto je v domě RV okolo 40% a v zimě 30% což je málo, dům má vnitřek kompetně hotový, proto bych se rád bych se dostal na standard 50% bez instalací v interiéru a zároveň volil cestu co nejméně energeticky a obsluhově náročnou.

1. Co byste mi doporučili na zateplení a jakou sílu izolace?

2. Napadá vás jak zvýšit RV v domě na 50% v závislosti na izolaci?

3. Vyřešila by mi rekuperační jednotka nízkou RV?

Díky za odpovědi.

Petr

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Petře , na otázky nelze jednoznačně odpovědět. Musí se spočítat. Zde pomůže energetický poradce nebo auditor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]