Nejste přihlášen/a.
Dobrý den dneska jsem si obědnal kotel DAKON DOR 24F samá lepší recenze, ale vůbec mě nedošlo jestli se dá použít i na moderní topení s čerpadlem a termostatem můžete m i někdo poradit?Jo a jestli tento kotel máte napište mi zkušenosti s tímto kotlem díky Velda
Máte pravdu, DOR 24F ve variantě s přímotopnou spirálou 18 KW je asi tím nejlepším výrobkem na trhu. Samosebou se dá použít i pro moderní topení z čerpadlem a nemusíte si k němu vůbec nic dokupovat, bo vše je součástí dodávky. Elektronický termostat třetí generace nejenže spíná oběhové čerpadlo, ale dokonce i v pravidelných intervalech přikládá hnědé uhlí. Ekvitermní regulace pak v případě funkčního připojení k internetu automaticky objednává další dodávku uhlí a to z takovým předstihem, aby jste naplno využil sezónních slev.
Přál bych vám,pokud si tento kotel vyberete,jen a jen spokojenost.Několit let sem do něj vyráběl součásti(chladící smyčku,atd...),ale paradox, nikdy sem nezjišťoval jak je dobrý
S kotli na tuhá paliva téměř nemám zkušenosti, nicméně podle parametrů je tento kotel nezávislý na elektrické energii. Samzřejmě, pokud nevyužijeme samotíž a přidáme čerpadlo, nic nezkazíme. Ale propojit kotel s elektrickým termostatem možná bude trošku oříšek. Snad informaci ještě upřesní nějaký místní specializovaný topenář...
Tento typ kotle nemám, al to není důležité. Určitě budete muset dokoupit regulaci tahu (to je ta páška s tím řetízkem) nevím systém vaší topné soustavy, ale předpokládám, že musíte nainstalovat oběhové čerpadlo. Termostat je velice vhodný, páč není třeba, aby čerpadlo běželo stále...
Musíte ale řešit kompletní otopnou soustavu.. ne jen kotel..
Špatně jsem to napsal mám krbové kamna, ale nevytopí mi mojí top. sousstavu, a tak jsme zakoupili elektrický kotel přímotop...18kw a chtěl bych se zeptat jestli musím dokoupit oběhové čerpadlo a termostat k oběhovému čerpadlu a co je důležité dokoupit díky Velda
V tom případě nevím, proč jste si v dotazu vymyslel objednávku kotle na tuhá paliva. Raději napište přímo značku a typ kotle, který jste OPRAVDU zakoupili, ať tady nevymýšlíme ZBYTEČNOSTI!
Tak já už opravdu nevím co máte, asi jsem blbej...
Cituji:
"mám krbové kamna, "
"tak jsme zakoupili elektrický kotel přímotop...18kw"
"Kotel DAKON DOR F 24 na tuhá palivo"
Mám krbové kamna, ale ty nám to nevytopili a tak jsme si koupili i Přímotop 18kw a ted chceme ještě napojit na stejný systém Dakon a krbovky zrušit. Takže tam zůstane jenom Dakon a Přímotop. A zají má me jestli ten Dakon může být zapojený na normální topení s oběhovým čerpadlem a termostatem na oběhové čerpadlo Velda
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.