Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsme tříčlenná rodina s dospívající dcerou, doposud jsme měli v bytě 2+1 na ohřev vody karmu, která už ovšem dosloužila.Tak bych vás prosila o radu co je lepší koupit jestli opět karmu, nebo plynový bojler?! Nevím na jakém principu pracuje plynový bojler?! Jestliže si napustím vanu a vypustím všechnu teplou vodu, tak za jak dlouho budu mít vodu opět teplou? Protože z karmy ji mám samozřejmě kdykoliv si vzpomenu .Děkuji za vaše názory a odpovědi.
Asi bych hlasoval pro karmu. Veškeré průtokové ohřívače šetří energii tím, že ohřívají vodu pouze v okamžiku, když ji potřebujete. Bojlery ohřívají vodu do zásoby, ta pak logicky chladne a ohřívá se znovu, pokud není odběr.
Dnešní "karmy", tedy plynové průtokové ohřívače, už jsou "trošku lepší", mají zvýšenou účinnost, nemají věčný plamínek, k zapálení plamenu využívají energii vzniklou průtokem vody a jsou opravdu ekonomickým zdrojem teplé vody...
Dobrý den. Karmu jsme používali, jako velká rodina roky, je to lepší, než plynový bojler. S karmou se kdykoliv můžete sprchovat, kolikrát denně chcete. Vodu máte, kdykoliv. Cenově vám to přijde levněji, než bojler. Jen můj názor.
Jestli budete chtít Karmu nahradit bojlerem, budete muset adaptovat trubky. Zvláště s plynovou trubkou bude problém, protože Karmy mají 3/4 palcový přívod a bojlery obvykle 1/2 palcový, trubky jsou jinde, odtah bojleru má jiný průměr než odtah Karmy atd. Já na vašem místě bych asi koupil novou Karmu. To je technicky nejjednodušší řešení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.