Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha v podkroví-skladba

Od: petrsv* odpovědí: 7 změna:

Zdravim, chystáme se v malém domku na vybudování podkroví. Současnou podlahu ( 60m2) jsem odkryl až na nosné trámy a vybral všechen\humus\ co byl mezi nimi. Nyní se chystám na položení nové a mám určitou představu: mezi trámy cca 100mm izolace nejspíše minerální vata, na trámy mirelon na něj do vodováhy rošt ze střešních latí cca 60x40mm po 400mm na to OSB deska 12mm, opět mirelon a další OSB deska 12mm do vazby. Poteé ještě jednou mirelon a finální plovoucí podlaha. Prosím o názory co změnit, případně vylepšit a jestli je tento nápad možný a funkční. Všem děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

2x

a na plovoučku ještě jednou Mirelon ;)

Tahle otázka je tu řešena několikrát. Ty OSBéčka s P+D, lepit do sebe a druhou vrstvu křížem bez Mirelonu a prošroubovat dohromady. Jinak podle mne to bude funkční.

petrsv*
hodnocení

Prošroubovat pouze oSBéčka k sobě nikoli i k roštu? Takže prostě plovoucí OSB. Jak ukončit u krajů (pásek izolace)? Není 2x 12mm málo? Většinou čtu 2x18mm.

olaf71*

samozřejmě přišroubovat i k roštu. ta síla desek by měla stačit, jelikož máte rošt dost hustý. samozřejmě je to o penězích, když dáte silnější,rozhodně nic nezkazíte. každopádně u stěn nechat vůli. myslím si, že podlaha bude dost hlučná pro ty,kdož budou obývat patro pod. já to vyřešil skladbou podlahy takto. prkenný záklop,parotěs.folie, podsyp Liapor cca.5cm.,kročejová izolace 25mm.,dvakrát desky OSB 12mm. a nakonec plovoučka.

petrsv*

Díky za odpověď, vzhledem k tomu že sundaná prkna ze záklopu jsou mimořádně slušná, jsem uvažoval o tom že bych je vrátil na trámy na ně 1x OSB 18mm a nějakou kročejovou izolaci třeba korek a na to už plovoučku. Jak jste napsal je to o penězích, takže hledam nejlevnější variantu.

petrsv*

Díky za odpověď, vzhledem k tomu že sundaná prkna jsou mimořádně zdravá tak uvažuji o tom že bych je vrátil zpět na trámy, na ně 1x OSB 18mm a nějakou kročejovou izolaci třeba korek na to už plovoučku. Jak jste napsal je to o penězích, takže hledam levnou a funkční variantu.

jabraka*
hodnocení

1x

Já preferuji sádrovláknité podlahy ,jsou to slepené vždy dvě desky s přesahem.Cenově je to stejné jako OSB pracnost poloviční.Složení je následovné.Na položenou izolaci z minerální vlny se pokládají betonové dlaždice,na ně nášlapná deska,od stěn se oddělí montážní pěnou.Nic se nešroubuje,desky se přesahem lepí k sobě nízkoexpanzní pěnou.Na desky se pokládá cokoliv,včetně dlažby.

JABRAKA

hodnocení

0x

Stando, mistře na podlahy je tu pro vás dotaz!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]