Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám doma plynový kotel DAKON DUA 24CT turbo a poslední dobou se spustí ohřev vody do radiátorů ačkoliv je přepnut na letní provoz. Stává se to hlavně když je trochu déle puštěna teplá užitková voda. Po uzavření kohoutku kotel stále topí a čerpadlo žene vodu do radiátorů. Před 2 měsíci jsem nechal vyměnit termoventil,ale tím to asi nebude. Nevím. Nemá někdo podobné zkušenosti? Prosím poraďte.
Vyměńte si mikrospínač TUV (teplé užitkové vody), nebo jeho zaoblenou půlkulatou plochu jemně vyčistěte od sanitru a lehce mázněte nějakým olejem nebo vazelinou.
Postup: odpojte černý přívodní kabel,povolte aretační matici a vyšroubujte mikrospinač. Ošetřte jeho zaoblenou plochu, která bude více či méně zanešená sanitrem, několika stisky plochy mikrospinače překontrolujte lehkost spínání a opět našrobujte do přibližně stejné polohy v jaké byl , zaaretujte maticí a připojte černý přívodní kabel. Je velmi pravděpodobné, že půjde o vámi popsanou závadu. Celá tato práce je na 7-20 minut. Poté přezkoušet - kotel při letním provozu nesmí ohřévat topnou vodu (topit). Cena nového mikrospinače TUV ke kotli Dakon DUA 24CT je cca.180-350 Kč.
Vážený pane, ani si neuvědomujete, jakou službu prokážete člověku, který je sice řemeslně zručný, ale neznalý problematiky. Ta věc mě zaskočila dnes ráno (nastaveno léto a topení nažhavené - vypnuté havarijním termo). Vaše rada - klíč 12, trocha vazelíny, pár minut nijak náročné práce a hotovo - kotel šlape. Jste šiřitel dobrých zpráv a dobrý člověk. Přeji Vám hodně zdraví a úspěchů, především děkuji. S úctpu a pokorou Otto Jehlička
diky za reseni! dnes jsem mel stejny problem a vyreseno behem hodiny (45 minut trvalo nez jsem nasel vase reseni na internetu
Díky
kotel sepnul při letním režimu a pořád topil. Oprava dle návodu 10 minut.
P.S. fakt nevím jaká je původní poloha ale nespíná to, na zimu musím pozval plynaře
PP.S. občas nám tekl kotel a vodní kámen (je prevít) zamezil odsepnití spínače
PPP.S. jaký kabel odpojit sem poznal podle spínače a kontramatky
DÍKY
Dá se nastavit - povolí se (kontra)natka a při poštěné vodě se spinač přitahuje dokud necvakne - je slyšet . Při zastavení vody musí cvaknout podruhé.Dotáhnete kntramatku , nacvaknete konektor a vyzkoušíte . Někdy je problém při vysokém tlaku vody může reagovat na otevření/zavření studené vody pákovou baterií
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.